Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ηχηρό «όχι» από την πλειοψηφία των Γερμανών στην αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία

Γερμανία: Ηχηρό «όχι» από την πλειοψηφία των Γερμανών στην αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ARD, το 52% των Γερμανών είναι αντίθετο στην αποστολή πυραύλων τύπου Taurus στο Κίεβο
Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς είναι κατά της παράδοσης πυραύλων Taurus στην Ουκρανία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που είδε σήμερα (18/8) το φως της δημοσιότητας.
Πιο συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ARD έδειξε ότι το 52% των Γερμανών αντιτίθεται στην προμήθεια πυραυλικών συστημάτων στην Ουκρανία, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επίθεση σε στόχους στη Ρωσία.
Περίπου το 36% τάχθηκε υπέρ της παράδοσης των πυραύλων Taurus, οι οποίοι παράγονται από κοινού από τη Γερμανία και τη Σουηδία και έχουν βεληνεκές άνω των 500 χιλιομέτρων (310 μίλια).
Παρά την αυξανόμενη πίεση από την Ουκρανία, ο καγκελάριος Olaf Scholz ήταν επιφυλακτικός μέχρι στιγμής σχετικά με την παράδοση πυραύλων Taurus, φοβούμενος ότι αυτό θα μπορούσε να καταστήσει τη Γερμανία μέρος της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Σημειώνεται ότι η εβδομαδιαία εφημερίδα Der Spiegel την περασμένη εβδομάδα ανέφερε πως η κυβέρνηση εξετάζει διάφορες επιλογές και μπορεί να συμφωνήσει να στείλει πυραύλους Taurus μετά από ορισμένες τεχνικές τροποποιήσεις, για να διασφαλίσει ότι οι πύραυλοι δεν θα χρησιμοποιηθούν για επίθεση σε ρωσικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης