Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική εξέλιξη: Εάν εκλεγεί πρόεδρος ο Milei τινάζεται στον αέρα η ένταξη της Αργεντινής στους BRICS

Σημαντική εξέλιξη: Εάν εκλεγεί πρόεδρος ο Milei  τινάζεται στον αέρα η ένταξη της Αργεντινής στους BRICS
Εάν εκλεγεί πρόεδρος ο νεοφιλελεύθερος Milei, το πιθανότερο είναι να μην ενταχθεί η Αργεντινή στους BRICS
Σχετικά Άρθρα
Η προοπτική να εκλεγεί ο νεοφιλελεύθερος Javier Milei να εκλεγεί πρόεδρος της Αργεντινής τον Οκτώβριο θέτει υπό αμφισβήτηση την ένταξη της χώρας στην ομάδα BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), έγραψε ο Marcelo Ninio στη στήλη του στη βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo.
«Με τον Milei αρχηγό κράτους, η κατάσταση θα αλλάξει ριζικά, τόσο για τη Βραζιλία όσο και για άλλα μέλη των BRICS, ξεκινώντας από την Κίνα», δήλωσε ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Κίνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενδέχεται να αναβάλει τη διαδικασία ένταξης της Αργεντινής στην Τράπεζα BRICS, που έχει ήδη ξεκινήσει, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον ειδικό, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του Milei για θέματα εξωτερικής πολιτικής, είναι δύσπιστος για την ένταξη στις BRICS.
Στις 13 Αυγούστου, η Αργεντινή διεξήγαγε τις προκριματικές εκλογές της πριν από τις προεδρικές εκλογές της 22ας Οκτωβρίου.
Ο Milei ήρθε πρώτος στις προκριματικές εκλογές, εξασφαλίζοντας το 30,04% των ψήφων.
Νωρίτερα, είπε ότι δεν θα «κάνει συμφωνίες με τους κομμουνιστές», ενώ οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ αποτελούν προτεραιότητα για την Αργεντινή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης