Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: «Μπλόκο» σε Μολδαβούς αξιωματούχους - Δεν έμειναν αναπάντητες οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Ρωσία: «Μπλόκο» σε Μολδαβούς αξιωματούχους - Δεν έμειναν αναπάντητες οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε τον πρεσβευτή του Κισινάου στη Μόσχα για να εκφράσει την αποδοκιμασία του
Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο σε αρκετούς Μολδαβούς αξιωματούχους μετά την "εχθρική" απόφαση της Μολδαβίας να απελάσει 22 Ρώσους διπλωμάτες, ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μια περαιτέρω επιδείνωση των ήδη τεταμένων διμερών σχέσεων.
Η Μολδαβία, πρώην σοβιετική δημοκρατία, έχει πληγεί από τον πόλεμο της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία.
Η φιλοευρωπαία πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου, καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας και κατηγόρησε τη Μόσχα ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα της.
Είκοσι δύο Ρώσοι διπλωμάτες εγκατέλειψαν τη μολδαβική πρωτεύουσα Κισινάου στις 14 Αυγούστου, αφήνοντας πίσω τους ένα ελάχιστο προσωπικό.
"... αυτό το εχθρικό βήμα οδηγεί στην περαιτέρω καταστροφή των ρωσομολδαβικών σχέσεων, που είναι ήδη σε βαθιά κρίση, λόγω των ενεργειών της μολδαβικής πλευράς", ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αφού κάλεσε τον πρεσβευτή του Κισινάου στη Μόσχα για να εκφράσει την αποδοκιμασία του.
Ο πρεσβευτής ενημερώθηκε πως "ως μια ασύμμετρη απάντηση, η είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία έκλεισε σε έναν αριθμό αξιωματούχων της Δημοκρατίας της Μολδαβίας", ανέφερε το υπουργείο.
Δεν κατονόμασε τους Μολδαβούς που αφορούσε η απαγόρευση ούτε είπε πόσοι ήταν.
Η Μολδαβία συνορεύει με την Ουκρανία αλλά και με τη Ρουμανία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης