Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο R. Kennedy μας δικαιώνει, οι Αμερικανοί υποφέρουν και ο Biden στέλνει εκατ. δολάρια στην ελίτ της Ουκρανίας

Ρωσία: Ο R. Kennedy μας δικαιώνει, οι Αμερικανοί υποφέρουν και ο Biden στέλνει εκατ. δολάρια στην ελίτ της Ουκρανίας
«Η ελίτ του Κιέβου δεν λεηλατεί μόνο τους συμπολίτες της αλλά και τους Αμερικανούς φορολογούμενους», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova
Οι ουκρανικές αρχές δεν πλήττουν μόνο τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και τους φορολογούμενους των ΗΠΑ, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε δήλωσή της.
«Η ελίτ του Κιέβου δεν λεηλατεί μόνο τους συμπολίτες της αλλά και τους Αμερικανούς φορολογούμενους.
Όχι πολύ καιρό πριν, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Robert Kennedy Junior επεσήμανε σε συνέντευξή του ότι οι δαπάνες της Ουάσιγκτον για τη βοήθεια της Ουκρανίας ήταν 130 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ 15 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν ιατρική ασφάλιση και 30 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ δεν διαθέτουν κουπόνια τροφίμων», σημείωσε η Zakharova.
Ωστόσο, όπως παρατήρησε η Zakharova, στις 14 Αυγούστου το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα άλλο πακέτο βοήθειας προς το Κίεβο αξίας 200 εκατ. δολαρίων.
«Θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για πυραυλικά συστήματα Patriot και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών HIMARS, καθώς και συστήματα αντιαρματικών πυραύλων.
Η στρατιωτική βοήθεια της Ουάσιγκτον προς την Ουκρανία έχει ξεπεράσει τα 43,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που ο Joe Biden ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ», τόνισε η Zakharova.
«Εξάλλου, στις 10 Αυγούστου, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει άλλα 24 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας αξίας 13,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης