Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία στρατιωτικά και οικονομικά για όσο χρειαστεί

Scholz: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία στρατιωτικά και οικονομικά για όσο χρειαστεί
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε και άβολες αποφάσεις είπε ο Γερμανός καγκελάριος
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Γερμανία είναι αποφασισμένη μαζί με τους εταίρους και τους συμμάχους της να παράσχει στην Ουκρανία πολιτική, οικονομική και στρατιωτική στήριξη για όσο χρειαστεί διατύπωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αυστριακό ομόλογό του, Karl Nehammer.
«Αυτός ο πόλεμος στην Ευρώπη απαιτεί από εμάς να αναλογιστούμε με κριτική σκέψη τις θέσεις μας καθώς και να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε άβολες αποφάσεις.
Σε αντίθεση με την πολιτική που είχαμε τις προηγούμενες δεκαετίες, η Γερμανία προμηθεύει τώρα με όπλα τη ζώνη σύγκρουσης έτσι ώστε η Ουκρανία να είναι σε θέση να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα.
Η Γερμανία είναι αποφασισμένη, μαζί με τους εταίρους και τους συμμάχους μας, να παράσχουν στην Ουκρανία πολιτική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για όσο χρειαστεί» είπε ο Scholz, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε υποστήριξη από τους εταίρους μας θα είναι ευπρόσδεκτη.
Σημειώνεται πως η Αυστρία, αν και προσχώρησε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε σχέση με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, η Βιέννη έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημασία του καθεστώτος της ως ουδέτερου κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης