Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φορτωμένο με κοντέινερ και όχι με σιτηρά το πλοίο Joseph Schulte που έφυγε από την Οδησσό

Φορτωμένο με κοντέινερ και όχι με σιτηρά το πλοίο Joseph Schulte που έφυγε από την Οδησσό
Ήταν το πρώτο πλοίο που χρησιμοποίησε το νέο θαλάσσιο διάδρομο που όρισε το Κίεβο
Φορτωμένο με κοντέινερ και όχι με σιτηρά ήταν το φορτηγό πλοίο Joseph Schulte, σημαίας Χονγκ Κόνγκ, που αναχώρησε από την Οδησσό χρησιμοποιώντας τον νέο θαλάσσιο διάδρομο που όρισε πρόσφατα το Κίεβο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.
Το πλοίο εισήλθε σήμερα Παρασκευή 18/8 το πρωί στο Βόσπορο.
Υπενθυμίζεται πως το πλοίο αυτό απέπλευσε στις 16 Αυγούστου από την Οδησσό, όπου και βρισκόταν ακόμα πριν από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης τον Φεβρουάριο του 2022.
Μάλιστα αναφερόταν πως το εν λόγω πλοίο ήταν και το πρώτο που αναχώρησε από την Ουκρανία με γεωργικά προϊόντα, μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη Συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, με το Κίεβο μάλιστα να κάνει λόγο για σημαντικό βήμα για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα.

Τι αναφέρει η Τουρκία

«Αναφέρεται ότι το πλοίο που έφτασε από την Ουκρανία και μπήκε στον Βόσπορο μεταφέρει σιτηρά.
Αυτό το πλοίο είναι φορτωμένο με κοντέινερ, δεν μεταφέρει σιτηρά» αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, το οποίο ωστόσο δεν διευκρίνισε τι βρίσκεται μέσα στα κοντέινερ.
Υπενθυμίζεται πως στις 10 Αυγούστου το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε τη δημιουργία προσωρινών διαδρόμων στη Μαύρη Θάλασσα για εμπορικά πλοία που κατευθύνονται ή αναχωρούν από τα λιμάνια της Οδησσού, του Chornomorsk και του Yuzhny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης