Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι κατέρριψαν ουκρανικό drone πάνω από τη Μόσχα

Οι Ρώσοι κατέρριψαν ουκρανικό drone πάνω από τη Μόσχα
Συντρίμμια του έπεσαν σε εκθεσιακό κέντρο – Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί
(upd) Στην κατάρριψη ενός ουκρανικού drone πάνω από τη Μόσχα προχώρησε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 18/8 τα ξημερώματα η ρωσική αεράμυνα.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Sergei Sobyanin, το drone κατερρίφθη αλλά συντρίμμια του κατέπεσαν σε χώρο του εκθεσιακού κέντρου της πόλης.
«Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να φθάσει στη Μόσχα, οι δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν drone.
Συντρίμμια του κατέπεσαν στον τομέα του εκθεσιακού κέντρου και δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο κτίριο» ανέφερε ο Sobyanin, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξαν θύματα.
Το εκθεσιακό κέντρο βρίσκεται κοντά στο «City» της Μόσχας, περιοχή που συχνά το τελευταίο διάστημα έχει γίνει στόχος των επιθέσεων, αλλά και σε μια απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από το Κρεμλίνο.

Τρομοκρατική επίθεση

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση, η οποία - όπως αναφέρει - πραγματοποιήθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα έχοντας ως στόχο μη στρατιωτικές υποδομές της Μόσχας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το drone μόλις δέχθηκε τα πυρά της αεράμυνας, άλλαξε πορεία και κατέπεσε σε ένα κτήριο του εκθεσιακού κέντρου.
Από την πτώση του δεν αναφέρθηκαν θύματα ή πυρκαγιά.
Λόγω της επίθεσης, σταμάτησε προσωρινά η αεροπορική κίνηση και στα τέσσερα αεροδρόμια της Μόσχας, ενώ 7 πτήσεις ανακατευθύνθηκαν σε άλλους προορισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης