Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στην Κολομβία από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ – Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους

Πανικός στην Κολομβία από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ – Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή τραυματισμούς
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε στις 12:04 (τοπική ώρα, 20:04 ώρα Ελλάδος) την Πέμπτη 17/8/2023 στην κεντρική Κολομβία και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, όπως ανακοίνωσε το γεωδυναμικό ινστιτούτο της χώρας.
Το επίκεντρο εντοπίζεται στην τοποθεσία Ελ Καλβάριο, 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπογοτά, ενώ το εστιακό βάθος ήταν λιγότερο από 30 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο σεισμός είχε μέγεθος 6,3 βαθμών.
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους και άρχισαν να τηλεφωνούν σε συγγενείς και φίλους για να βεβαιωθούν πως είναι καλά στην υγεία τους.
Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, ο ισχυρότερος των οποίων είχε μέγεθος 5,6 βαθμών.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή τραυματισμούς.
Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Κολομβίας ανέφερε πως έσπασαν τα τζάμια αρκετών κτιρίων που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ενώ στην περιοχή Βιγιαβισένσιο σημειώθηκε κατολίσθηση σε αυτοκινητόδρομο.
Στην Κολομβία σημειώνονται συχνά σεισμοί, οι περισσότεροι από τους οποίους όμως έχουν μεγάλο εστιακό βάθος και δεν προκαλούν σημαντικές καταστροφές. Η χώρα βρίσκεται σε μια περιοχή όπου συναντώνται ο λεγόμενος Δακτύλιος της Φωτιάς του Ειρηνικού και η ηφαιστειακή ζώνη των Άνδεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης