Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Ένα βήμα πιο κοντά στα BRICS και στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης μετά τη συνομιλία Putin - Raisi

Ιράν: Ένα βήμα πιο κοντά στα BRICS και στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης μετά τη συνομιλία Putin - Raisi
Εκτός από την ένταξη του Ιράν στην συμμαχία των BRICS οι δύο αρχηγοί των κρατών συζήτησαν και την προοπτική της ένταξης της Τεχεράνης στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο Ιρανός ομόλογός του Ebrahim Raisi συζήτησαν τηλεφωνικώς σήμερα (17/8) την πιθανή πλήρη ένταξη του Ιράν στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης και το «ενδιαφέρον του να ενταχθεί στις δραστηριότητες των BRICS».
Οι ηγέτες συζήτησαν επίσης τη διεύρυνση της συνεργασίας σε παγκόσμια και τοπικά ζητήματα σε τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με επίσημη δήλωση του Κρεμλίνου.
Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου γνωστοποίησε πως «επιβεβαιώθηκε η πρόθεση για περαιτέρω ανάπτυξη διμερών δεσμών στους τομείς του εμπορίου, της ενέργειας, των μεταφορών και της επιμελητείας και του περιβάλλοντος».
Τέλος, o Putin και ο Raisi συνομολόγησαν την ικανοποίησή τους για το αναβαθμισμένο status των ρωσο-ιρανικών σχέσεων, ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε και τη αλληλεγγύη του στον Ιρανό ομόλογό του μετά το τρομοκρατικό επεισόδιο στις 13 Αυγούστου στο τέμενος Σιράζ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης