Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στον Νίγηρα πριν από την επέμβαση – Τελευταία διπλωματική προσπάθεια από την Κεντρική Αφρική

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στον Νίγηρα πριν από την επέμβαση – Τελευταία διπλωματική προσπάθεια από την Κεντρική Αφρική
Διπλωματικές προσπάθειες για την αποτροπή μίας αιματοχυσίας
Σχετικά Άρθρα
Ο στρατηγός Abdourahmane Tchiani, ο οποίος ηγείται του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διασφάλιση της Χώρας που συστάθηκε από τους πραξικοπηματίες του Νίγηρα, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Γκαμπόν Hermann Immongault, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTN.
Ο Immongault ήρθε στην πρωτεύουσα του Νίγηρα Νιαμέι ως ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου της Γκαμπόν Ali Bongo Ondimba ο οποίος σήμερα ασκεί την προεδρία της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Κεντρικής Αφρικής.
Ο Immongault διαβίβασε στον Tchiani ένα μήνυμα από τον Ondimba.
Δεν έχουν αναφερθεί λεπτομέρειες για τις συνομιλίες μεταξύ του Tchiani και του υπουργού Εξωτερικών της Γκαμπόν.
Ο Immongault ταξίδεψε επίσης στην Abuja νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ως ειδικός απεσταλμένος του προέδρου της Γκαμπόν και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Νιγηρίας Bola Tinubu, ο οποίος είναι ο σημερινός πρόεδρος της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής, γνωστής και ως ECOWAS.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γκαμπόν τόνισε τον ρόλο της ECOWAS και του προέδρου Tinubu στη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στον Νίγηρα, προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος Bongo και η ECCAS υποστηρίζουν πλήρως όλα τα ψηφίσματα της ECOWAS».
«Ο πρόεδρος Bongo παρακολουθεί τις προσπάθειές σας και τις προσπάθειές σας άλλων ηγετών της ECOWAS σχετικά με την κατάσταση στον Νίγηρα.
Ο πρόεδρος Bongo και η ECCAS καταδικάζουν έντονα το πραξικόπημα στον Νίγηρα.
Με έστειλε εδώ για να σας πω ότι υποστηρίζει την ECOWAS και την ηγεσία σας σε αυτό που είστε κάνει για να διασφαλίσει την αποκατάσταση της δημοκρατικής εξουσίας στον Νίγηρα», είπε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης