Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Διαρροή εγγράφου αποκαλύπτει ότι η Ρωσία προχωράει στην κατασκευή δικών της drones Shaded-136 σε μαζική κλίμακα

Guardian: Διαρροή εγγράφου αποκαλύπτει ότι η Ρωσία προχωράει στην κατασκευή δικών της drones Shaded-136 σε μαζική κλίμακα
Η Μόσχα εργάζεται στη δική της έκδοση του Shahed-136, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί και καθυστερούν την εισαγωγή εξαρτημάτων
Η Ρωσία σημειώνει πρόοδο προς τη μαζική παραγωγή δικών της drones τύπου Shaded, όπως δείχνουν έγγραφα που διέρρευσαν και επικαλείται δημοσίευμα του Guardian.
Ειδικότερα, η ρωσική πολεμική βιομηχανία φαίνεται πως σημειώνει σταθερή πρόοδο προς τον στόχο της για μαζική παραγωγή ενός τύπου ιρανικού επιθετικού drone που θα μπορούσε να «ταξιδέψει» περισσότερα από 1.000 μίλια και να πλήξει πόλεις της Ουκρανίας, όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα.
Η Μόσχα εργάζεται στη δική της έκδοση του Shahed-136, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί και καθυστερούν την εισαγωγή εξαρτημάτων, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Από την πλευρά του το Ιραν έχει αναγνωρίσει μεν ότι έστειλε drones στη Ρωσία, αλλά προηγουμένως είχε δηλώσει ότι είχαν σταλεί πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Ενώ ο Λευκός Οίκος από την άλλη, νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι δήλωνε ότι η Ρωσία φαίνεται να εμβαθύνει τη συνεργασία της με το Ιράν και ότι είχε ήδη λάβει εκατοντάδες απλήρωτα εναέρια οχήματα (UAV) από την Τεχεράνη, τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία και άλλα δυτικά κράτη κατήγγειλαν πως παραβιάζουν απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 2015 (σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα των Ιρανών).
Πιο συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι το Ιράν κατασκεύαζε UAV και στη συνέχεια τα έστέλνε στην Κασπία Θάλασσα για να χρησιμοποιηθούν από τις ρωσικές δυνάμεις εναντίον της Ουκρανίας, μεταφέροντας αρκετές εκατοντάδες drones από τον περασμένο Αύγουστο.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες, οι πρόσφατες (μυστικές) διπλωματικές συζητήσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ σχετίζονταν και με το αίτημα των Αμερικανών, ώστε η Τεχεράνη να διακόψει τις σχετικές αποστολές drones προς τη Ρωσία.
Ωστόσο η Ρωσία θα είναι πλέον σε θέση να κατασκευάσει τα δικά της μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σε εργοστάσιο στην περιοχή Ταταρστάν, στοχεύοντας να έχει παραγάγει περί τα 6000 drones μέχρι το τέλος του 2025. 
asddsasd.JPG 
                                           
πηγή: Washington Post


Τα εν λόγω έγγραφα, που εξετάστηκαν από ερευνητές του Ινστιτούτου Επιστήμης και Διεθνούς Ασφάλειας που εδρεύει στην Ουάσιγκτον και δημοσίευσε η Washington Post, αποκάλυψαν ότι η ρωσική εγκατάσταση είναι περίπου ένα μήνα πίσω από το χρονοδιάγραμμα.
Οι μηχανικοί εκεί προσπαθούν να κατασκευάσουν την δική τους εκδοχή τους επί τη βάσει των ιρανικών drones αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα και σε υψηλότερη ποιότητα, και επιδιώκουν επίσης να προσθέσουν δυνατότητες, ώστε να μπορούν να εξαπολύσουν μια συντονισμένη «επίθεση σμήνους».
Επίσης, στα έγγραφα που διέρρευσαν, και αφορούν στο διάστημα από τον χειμώνα του 2022 ως και την άνοιξη του 2023, αποκαλύπτονται τα εργοστασιακά σχεδιαγράμματα των Ρώσων, τεχνικά προσχέδια, και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα drones που θα παραγάγει η Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης