Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Σουηδία – Απετράπη τελευταία στιγμή τρομοκρατική επίθεση

Συναγερμός στη Σουηδία – Απετράπη τελευταία στιγμή τρομοκρατική επίθεση
Ενώ μέχρι τώρα η Σουηδία θεωρούνταν πως αποτελεί θεμιτό στόχο για τρομοκρατικές επιθέσεις, θεωρείται πλέον στόχος προτεραιότητας
Οι σουηδικές αρχές απέτρεψαν σχεδιαζόμενες επιθέσεις κατά της χώρας δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ulf Kristersson την Πέμπτη (17/82/2023), καθώς η υπηρεσία ασφαλείας SAPO ανακοίνωσε νωρίτερα πως αυξάνει το επίπεδο της απειλής εναντίον της Σουηδίας από την τρίτη στην τέταρτη βαθμίδα μιας πενταβάθμιας κλίμακας, καθώς εντείνεται διεθνώς η ένταση για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε διαδηλώσεις στη σκανδιναβική χώρα.
«Λάβαμε γνώση πως σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις απετράπησαν», δήλωσε ο Kristersson, ε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με τη SAPO, ενώ μέχρι τώρα η Σουηδία θεωρούνταν πως αποτελεί θεμιτό στόχο για τρομοκρατικές επιθέσεις, θεωρείται πλέον στόχος προτεραιότητας.
Ο Kristersson, ανέφερε ότι άτομα συνελήφθησαν στη Σουηδία και στο εξωτερικό μετά τον εντοπισμό και την αποτροπή σχεδιαζόμενων επιθέσεων.
«Καταλαβαίνω ότι πολλοί Σουηδοί αισθάνονται ανήσυχοι, αλλά πρέπει να ζήσουμε τη ζωή μας ως συνήθως, πρέπει να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και τον τρόπο ζωής μας», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις επιθέσεις.
Τόσο η SAPO, όσο και ο πρωθυπουργός ζήτησαν από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την παραπληροφόρηση.
Η κατάσταση ασφαλείας στη συνήθως ήρεμη σκανδιναβική χώρα έχει επιδεινωθεί από τα περιστατικά βεβήλωσης του ιερού βιβλίου του Ισλάμ στη σουηδική επικράτεια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης