Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Επέβαλε πρόστιμο στην Google επειδή δεν διέγραψε fake news σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ρωσία: Επέβαλε πρόστιμο στην Google επειδή δεν διέγραψε fake news σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Αντίστοιχες ποινές έχουν επιβληθεί από τις ρωσικές αρχές στο Reddit, την Apple και στην Wikipedia
Η Ρωσία επέβαλε στην Google πρόστιμο ύψους 3 εκατομμυρίων ρουβλιών —περίπου 30.000 ευρώ— επειδή δεν διέγραψε ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.
Ειδικότερα, Δικαστήριο της Μόσχας έκρινε την Google ένοχη την Πέμπτη επειδή δεν αφαίρεσε από το YouTube περιχόμενο που κρίθηκε ως «απαγορευμένες πληροφορίες» — που φέρεται πως είναι προϊόν παραβίασης ορισμένων προστατευόμενων στρατιωτικών εγκαταστάσεων — και «ψευδείς πληροφορίες» σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Την Τρίτη είχε επιβληθεί αντίστοιχο πρόστιμο και στον ιστότοπο Reddit, επίσης για την μη αφαίρεση ψευδούς περιεχομένου από την πλατφόρμα του.
Ενώ, νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα ρωσικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στην Apple και τη Wikipedia για παρόμοιους λόγους.
Στο Ίδρυμα Wikimedia, όπου ανήκει η Wikipedia, έχει επιβληθεί πολλές φορές πρόστιμο, αλλά έχει αρνηθεί να συμμορφωθεί με οποιαδήποτε από τις απαιτήσεις για αφαίρεση πληροφοριών, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.
Σημειώνεται πως η τοπική θυγατρική της Google στη Ρωσία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης το 2022 επειδή τα μέτρα της Μόσχας κατά της αμερικανικής εταιρείας κατέστησαν αδύνατη την επιχειρηματική δραστηριότητα εκεί, σύμφωνα με την εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης