Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Καμία πιθανότητα να παραλάβει τα F-16 εντός του 2023 - Ανησυχία στην ουκρανική πολεμική αεροπορία

Ουκρανία: Καμία πιθανότητα να παραλάβει τα F-16 εντός του 2023 - Ανησυχία στην ουκρανική πολεμική αεροπορία
O Zelensky έχει κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις στο ΝΑΤΟ, και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ για την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών, αλλά η αποστολή τους στο Κίεβο έχει καθυστερήσει
Η Ουκρανία δεν πρόκειται να εντάξει τα αμερικανικά F-16 στον στόλο της εντός της τρέχουσας χρονιάς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Yurii Ihnat.
«Είναι προφανές ότι δεν θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16 κατά τη διάρκεια αυτού του φθινοπώρου και του χειμώνα», διευκρίνισε χθές (16/8) στην ουκρανική τηλεόραση ο Ihnat.
Υπενθυμίζεται ότι ο ουκρανός Πρόεδρος Zelensky έχει κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις στο ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ για την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών, αλλά η αποστολή τους στο Κίεβο έχει καθυστερήσει.
Άλλωστε, προϋποτίθεται και η σχετική επανεκαπαίδευση της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας πάνω στο νέο εξοπλισμό, που ούτε αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί συντόμως.
Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εγκρίνει, μέσω Γερουσίας, την αποστολή των f-16 από τον Μάϊο, το Κίεβο δεν διαθέτει σαφές χρονοδιάγραμμα για την παραλαβή τους.
«Είχαμε μεγάλες ελπίδες για αυτού του τύπου το αεροσκάφος, ότι θα γίνει μέρος της αεροπορικής μας άμυνας, ικανό να μας προστατεύσει από την τρομοκρατία των ρωσικών πυραύλων και drones» τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, σε ένα μήνυμα που ουσιαστικά απευθυνόταν στους αμερικανούς συμμάχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης