Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Pornhub ορίζει γυναίκα επικεφαλής για να ξεπεράσει τα σκάνδαλα περί σεξουαλικής κακοποίησης

Το Pornhub ορίζει γυναίκα επικεφαλής για να ξεπεράσει τα σκάνδαλα περί σεξουαλικής κακοποίησης
Η κίνηση έρχεται οκτώ μήνες μετά την εξαγορά της μητρικής εταιρείας του ιστότοπου, MindGeek, από την καναδική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών, Ethical Capital Partners
Η εταιρεία Pornhub διόρισε μια γυναίκα στέλεχος ως επικεφαλής, σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ταλαιπωρημένης εταιρείας μετά από τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και σεξουαλικής εμπορίας για τα οποία κατηγορήθηκε.
Η κίνηση έρχεται οκτώ μήνες μετά την εξαγορά της μητρικής εταιρείας του ιστότοπου, MindGeek, από την καναδική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών, Ethical Capital Partners.
Η μακροχρόνια υπάλληλος Alexzandra Kekesi ορίστηκε επικεφαλής της κοινότητας και της επωνυμίας, αναφέρει η NY Post, σημειώνοντας ότι ο ρόλος όχι μόνο θα επιβλέπει τη δημιουργική κατεύθυνση του ιστότοπου, αλλά θα βοηθήσει επίσης στη διαμόρφωση των δημοσίων πολιτικών του Pornhub σε διάφορα θέματα.
Αυτές περιλαμβάνουν τη μόνιμη απαγόρευση του λογαριασμού της εταιρείας από το Instagram το περασμένο φθινόπωρο λόγω ισχυρισμών ότι παραβίασε τους κανόνες κατά της σεξουαλικής παρότρυνσης στο κοινωνικό δίκτυο που ανήκει στην Meta.
Σε απάντηση, η Pornhub κατηγόρησε το Instagram ότι υποκριτικά «λογοκρίνει» τη βιομηχανία του πορνό, ακόμη και όταν επέτρεπε στην Κιμ Καρντάσιαν και σε άλλες διασημότητες να δημοσιεύουν ρατσιστικές γυμνές φωτογραφίες.
Τώρα, οι νέοι ιδιοκτήτες του Pornhub ελπίζουν να ακολουθήσουν μια πιο συμβιβαστική προσέγγιση, αποκαθιστώντας τον διάλογο με τους κριτικούς γράφει η NY Post.
Σε μια δήλωση στην Post, η Kekesi ανέφερε ότι έχει επικεντρωθεί στο «να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν πραγματικά τι είναι η Pornhub ως επωνυμία, τι αντιπροσωπεύουμε».
Η κίνηση έρχεται αρκετούς μήνες μετά την κατάθεση μήνυσης κατά της μητρικής εταιρείας Pornhub, MindGeek, για σεξουαλικά βίντεο ανηλίκων που βρέθηκαν στους ιστοτόπους «tube» της, αναφέρουν οι Financial Times .
Το MindGeek, εγγεγραμμένο στο Λουξεμβούργο, έχει κατακτήσει τη βιομηχανία ενηλίκων από την εμφάνιση της ροής βίντεο.
Τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία δείχνουν ότι τα έσοδα το 2018 έφτασαν τα 460 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα περιθώρια κέρδους έχουν κατά καιρούς πλησιάσει το 50%, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Η ταυτότητα του πρώην πλειοψηφικού ιδιοκτήτη της MindGeek, Bernd Bergmair - πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs που χρησιμοποιεί επίσης το όνομα Bernard Bergemar - αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά μετά από έρευνα των FT.
Τα πολλαπλά σκάνδαλα του Pornhub οδήγησαν στην αποχώρηση της ανώτατης διευθυντικής ομάδας του και στον περιορισμό της πρόσβασης στις πλατφόρμες πληρωμών Visa και Mastercard - κάτι που παραλίγο να οδηγήσει στην κατάρρευση του ιστότοπου στα τέλη του 2020 μετά από έρευνες που εντόπισαν παράνομο περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης