Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη – βόμβα: Η CIA προειδοποίησε εγκαίρως τον Blinken για την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης αλλά... την αγνόησε

Αποκάλυψη – βόμβα: Η CIA προειδοποίησε εγκαίρως τον Blinken για την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης αλλά... την αγνόησε
Οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν εκ των προτέρων, πως η ουκρανική αντεπίθεση θα αποτύχει
Σχετικά Άρθρα
Συνένοχη για το λουτρό αίματος και το φιάσκο της ουκρανικής αντεπίθεσης είναι η αμερικανική διοίκηση, καθώς όπως αποκαλύπτεται, γνώριζε έγκαιρα πως δεν είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας αλλά δεν προέβη σε καμία ενέργεια αποτροπής της, αφού εμμονικός στόχος της είναι η με κάθε μέσο αποδυνάμωση της Ρωσίας.  
Αξιωματούχοι της CIA είχαν προειδοποιήσει εκ των προτέρων τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να νικήσει στην αντεπίθεσή της κατά της Ρωσίας αλλά η εκτίμηση αυτή αγνοήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση.
Την είδηση αυτή αποκάλυψε ο γνωστός και βραβευμένος με Pulitzer Αμερικανός δημοσιογράφος, Seymour Hersh, σε άρθρο του στην πλατφόρμα Substack, επικαλούμενος πηγές από τη CIA.

Γνώριζε ο Blinken

«Πληροφορήθηκε ο Blinken από τη CIA ότι η ουκρανική επίθεση δεν θα ήταν επιτυχής.
Ήταν ένα show που κανόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, στο οποίο πίστευε η αμερικανική κυβέρνηση» αναφέρει ο Hersh.
Ταυτόχρονα, εκπονήθηκαν μεγάλα σχέδια βασισμένα στις προσδοκίες της αντεπίθεσης του Κιέβου.
Ο Hersh υποστηρίζει ότι η Σύνοδος της Τζέντα για την Ουκρανία υποτίθεται ότι ήταν το επιστέγασμα της «αστραπιαίας αντεπίθεσης της Ουκρανίας».
«Αλλά προς το παρόν, η Ρωσία συνεχίζει να συγκρατεί την ουκρανική επίθεση και να την εμποδίζει να προχωρήσει», τονίζει ο Hersh.

Το φιάσκο της Τζέντα

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος αποκαλύπτει επίσης ότι η συνάντηση στη Τζέντα ήταν ιδέα του συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan, ο οποίος την εξέλαβε ως «την αντίστοιχη του Woodrow Wilson στις Βερσαλλίες, μια συνάντηση της μεγάλης συμμαχίας του ελεύθερου κόσμου μετά την νίκη ενός μισητού εχθρού».
«Άλλο λάθος. Αλλά ποιος τους υπολογίζει πλέον» σημειώνει ο Hersh.
Υπενθυμίζεται πως ο ουκρανικός στρατός πραγματοποιεί ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.
Σε δύο μήνες οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 43.000 στρατιωτικούς και περίπου 5.000 μονάδες διαφόρων όπλων, συμπεριλαμβανομένων 26 αεροσκαφών και 25 τανκς Leopard.
Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν επιτυχία σε καμία κατεύθυνση.

Πάνω από 250.000 οι νεκροί Ουκρανοί

Η Ουκρανία έχει τουλάχιστον 250.000 νεκρούς και το αποκαλύπτει ο Economist
Υποστηρίζει, πως οι απώλειες των Ουκρανών είναι εκθετικά υψηλότερες από οποιονδήποτε ισχυρισμό του Κιέβου και άλλων δυτικών μέσων ενημέρωσης,
Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος: «Για να θάψει τους νεκρούς της, η Ουκρανία πρέπει να ξεθάψει θύματα προηγούμενων πολέμων», γράφει ο Economist, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία για το λουτρό αίματος που προκάλεσε το καθεστώς Zelensky.
«Τόσοι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν στον πόλεμο με τη Ρωσία που στο Lviv, στη δυτική Ουκρανία, τα τελευταία θύματα εκτοπίζουν τους νεκρούς από τους πολέμους του παρελθόντος.
Στις 4 Αυγούστου, η οικογένεια του Vitaly Chekovsky τον έβλεπε με θλίψη καθώς τον έθαβαν με δύο συντρόφους του, σε ένα στρατιωτικό τμήμα του ιστορικού νεκροταφείου Lychakiv της πόλης.

Παντού στρατιωτικά νεκροταφεία

Η αμμώδης γη όπου τον έθαψαν ήταν μαλακή. Μέχρι πριν από μόλις εβδομάδες ο τάφος του ήταν ο τόπος ανάπαυσης κάποιου άλλου», αναφέρει ο Economist.
«Οι αριθμοί των νεκρών του πολέμου είναι μυστικό στην Ουκρανία, αλλά είναι δυνατό να αποκτήσετε μια άποψη της κλίμακας επισκεπτόμενοι τα ταχέως αναπτυσσόμενα στρατιωτικά νεκροταφεία που εμφανίζονται σε κάθε πόλη. Στο νεκροταφείο Lychakiv, λέει ο Oleksandr Dmytriv, ο διευθυντής του, ο κ. Chekovksy ήταν ο 507ος που θάφτηκε από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Στην αρχή οι νεκροί θάφτηκαν σε άλλο μέρος του νεκροταφείου, αλλά ο χώρος εξαντλήθηκε γρήγορα, οπότε το νεκροταφείο επεκτάθηκε σε μία πλαγιά, όπου είχε χτιστεί ένα πολεμικό μνημείο τη δεκαετία του 1970, ενώ η Ουκρανία ήταν ακόμα μέρος της Σοβιετικής Ένωσης.
Καθώς οι σειρές των τάφων ανέβαιναν στο λόφο, οι τυμβωρύχοι βρήκαν απροσδόκητα σκελετούς», συνεχίζει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης