Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΑΤΟ: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία μέχρι την τελική νίκη – Μόνο οι Ουκρανοί θα ορίσουν τους όρους της ειρήνης

ΝΑΤΟ: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία μέχρι την τελική νίκη – Μόνο οι Ουκρανοί θα ορίσουν τους όρους της ειρήνης
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σημειώνουν σταθερή πρόοδο, αλλά η κατάσταση είναι εξαιρετικά αβέβαιη λέει το ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, Stian Jenssen ότι η Ουκρανία μάλλον θα πρέπει να παραχωρήσει εδάφη της στη Ρωσία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για το τέλος του πολέμου, ο Jens Stoltenberg, ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έσπευσε να υποστηρίξει πως το ΝΑΤΟ θα στηρίξει την Ουκρανία… μέχρι την τελική νίκη.
«Το ΝΑΤΟ θα στηρίξει την Ουκρανία μέχρι να κερδίσει τον πόλεμο» υποστήριξε ο Stoltenberg, ο οποίος ερωτηθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί στην αντεπίθεση τους, υποστήριξε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σημειώνουν σταθερή πρόοδο, αναφέροντας ωστόσο πως «η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη».

Οι Ουκρανοί θα αποφασίσουν

Επιπλέον, ο Stoltenberg ανέφερε ότι εναπόκειται στους Ουκρανούς να αποφασίσουν πότε είναι οι κατάλληλες συνθήκες για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.
«Οι Ουκρανοί και μόνο οι Ουκρανοί είναι αυτοί που μπορούν να αποφασίσουν το πότε θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις και ποιος μπορεί να αποφασίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ποια είναι η αποδεκτή λύση» επισήμανε ο Stoltenberg, στην προσπάθεια του να «μαζέψει» τα όσα υποστήριξε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, Stian Jenssen.
«Το μήνυμα του Jenssen, το οποίο είναι και το κύριο μήνυμα και το οποίο είναι το βασικό μήνυμα του ΝΑΤΟ, είναι ότι η πολιτική του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη – στηρίζουμε την Ουκρανία» είπε ο Stoltenberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης