Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απόλυτη σύγκρουση: Με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα και το Πακιστάν η Ινδία αναπτύσσει τα μαχητικά LCA Tejas

Η απόλυτη σύγκρουση: Με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα και το Πακιστάν η Ινδία αναπτύσσει τα μαχητικά LCA Tejas
Το LCA Mk2, ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πιο ικανό και ισχυρό από τις προηγούμενες παραλλαγές του, θα αντικαταστήσει τα παλιάς δυτικής προέλευσης Jaguar, Mirage-2000 και τα MiG-29 ρωσικής προέλευσης
Η Ινδία επεκτείνει το εύρος των επιχειρήσεων για το εγχώριο ελαφρύ αεροσκάφος μάχης «Tejas» για να ενσωματώσει το αεροσκάφος στα κύρια μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας της για την αντιμετώπιση απειλών από το Πακιστάν και την Κίνα.

Η τελική απόφαση για την ανάπτυξη των μοιρών Tejas σε αεροπορικές βάσεις μαχητικών κατά μήκος των συνόρων με το Πακιστάν και την Κίνα θα ληφθεί αργότερα.
Αλλά η ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) έχει ήδη αρχίσει να στέλνει τις υπάρχουσες δύο μοίρες LCA σε αποσπάσματα στις αεροπορικές βάσεις κατά μήκος των δυτικών και βόρειων συνόρων, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα από μια μοίρα στο Awantipur στο Τζαμού και στο Κασμίρ όπου πραγματοποιούνταν εκπαίδευση.
«Αυτές οι αποσπάσεις γίνονται πανεθνικά, ιδιαίτερα στις αεροπορικές βάσεις. Οι δοκιμές γίνονται για να εξοικειώσουν τους πιλότους και το προσωπικό εδάφους σχετικά με τις επιχειρήσεις από αυτές τις αεροπορικές βάσεις και να τους προσφέρουν εμπειρία από τις εν λόγω τοποθεσίες, με βλέμμα στην πιθανή μελλοντική μόνιμη ανάπτυξη», είπε ένας αξιωματικός της IAF χωρίς να κατονομάσει περισσότερες τοποθεσίες υπό το πλαίσιο του απορρήτου.
«Οι μοίρες αναπτύσσονται ενεργά σε αυτές τις αεροπορικές βάσεις και οι πιλότοι με προσωπικό εδάφους εκπαιδεύονται για να επιχειρήσουν στο νέο έδαφος. Οι εκπαιδεύσεις γίνονται με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον όταν η LCA μπορεί να χρειαστεί να επιχειρήσει από αυτές τις αεροπορικές βάσεις στα βόρεια και βορειοανατολικά της χώρας», είπε ο αξιωματικός.
Οι αεροπορικές βάσεις μπορεί επίσης να χρειαστεί να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο μέλλον. Ως εκ τούτου, η παροχή της εμπειρίας χειρισμού των μοιρών LCA καθίσταται απαραίτητη.

Η Ινδία θα εισαγάγει περισσότερες μοίρες LCA

Η πολεμική αεροπορία της Ινδίας είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εισαγωγή της παραλλαγής 83 LCA Mk1A, που παράγεται από την κρατική εταιρεία κατασκευής μονών αεροσκαφών Hindustan Aeronautics Limited (HAL), από το πρώτο τρίμηνο του 2024.
Η HAL αναμένεται να ολοκληρώσει τις παραδόσεις των 83 παραλλαγών LCA Mk1A, συμπεριλαμβανομένων δέκα εκπαιδευτών, έως το 2029. Το 2024, η HAL θα παραδώσει τρία αεροσκάφη και θα συνεχίσει με παραδόσεις 16 αεροσκαφών από το 2025 μέσω δύο γραμμών παραγωγής.
Τελικά, η HAL σχεδιάζει να παράγει 24 LCA Mk1 από τις εγκαταστάσεις της στο Bengaluru, για τις οποίες μια τρίτη γραμμή παραγωγής που μπορεί να κατασκευάσει οκτώ αεροσκάφη ετησίως δημιουργείται στις εγκαταστάσεις.
Όταν ολοκληρωθεί η εισαγωγή των 83 LCA Mk1A, αυτά θα αποτελούν μέρος τουλάχιστον τεσσάρων μοιρών μαχητικών της IAF. Με τα νέα αεριωθούμενα αεροσκάφη LCA Mk1A και τις δύο υπάρχουσες μοίρες της Tejas, που τώρα λειτουργούν στην αεροπορική βάση Sulur κοντά στο Coimbatore στο Ταμίλ Ναντού, η Ινδία θα λειτουργήσει σύντομα συνολικά έξι μοίρες Tejas

Το LCA-2 θα είναι έτοιμο σύντομα

Το Tejas LCA Mk2, η απόλυτη έκδοση του ιθαγενούς μαχητικού τζετ που αναπτύσσει η Ινδία τα τελευταία 40 χρόνια, έλαβε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση του έργου από το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων στον τομέα της άμυνας της Ινδίας, την Υπουργική Επιτροπή υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού. Ασφάλεια υπό την προεδρία του Narendra Modi, τον Σεπτέμβριο του 2022.
Το LCA Mk2, ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πιο ικανό και ισχυρό από τις προηγούμενες παραλλαγές του, θα αντικαταστήσει τα παλιάς δυτικής προέλευσης Jaguar, Mirage-2000 και τα MiG-29 ρωσικής προέλευσης.
MiG-29.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης