Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κρίση απειλεί την Κίνα - Αναδιάρθρωση χρέους στον χρηματοοικονομικό κολοσσό Zhongzhi

Νέα κρίση απειλεί την Κίνα - Αναδιάρθρωση χρέους στον χρηματοοικονομικό κολοσσό Zhongzhi
O χρηματοοικονομικός κολοσσός Zhongzhi Enterprise Group δήλωσε στους επενδυτές ότι αντιμετωπίζει κρίση ρευστότητας
Σχετικά Άρθρα
Αντιμέτωπη με μία νέα σοβαρή κρίση βρίσκεται η κινεζική οικονομία, καθώς ο χρηματοοικονομικός κολοσσός Zhongzhi Enterprise Group δήλωσε στους επενδυτές ότι αντιμετωπίζει κρίση ρευστότητας και θα προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της, καθώς η κινεζική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων παλεύει με την εντεινόμενη ύφεση της αγοράς ακινήτων.
Σύμφωνα με το Reuters, η Zhongzhi με έδρα το Πεκίνο προσέλαβε μία από τις τέσσερις μεγάλες λογιστικές εταιρείες για να διενεργήσει έναν ολοκληρωμένο έλεγχο της εταιρείας και αναζητά στρατηγικούς επενδυτές, δήλωσε η διοίκηση στους επενδυτές σε συνάντηση την Τετάρτη, σύμφωνα με δύο επενδυτικές πηγές.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αφού η Zhongrong International Trust Co, κορυφαία εταιρεία εμπιστοσύνης που ελέγχεται από τη Zhongzhi, έχασε πληρωμές για δεκάδες επενδυτικά προϊόντα από τα τέλη του περασμένου μήνα.

Βραχνάς για την Κίνα η κρίση των ακινήτων

Η κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Zhongzhi, η οποία έχει σημαντική έκθεση σε ακίνητα, αναδεικνύει τις επιπτώσεις των προβλημάτων χρέους ακινήτων της Κίνας, σχολιάζει το CNBC.
Η Zhongzhi αντιμετωπίζει "κρίση ρευστότητας" και έχει σταματήσει τις πληρωμές προς τους επενδυτές των προϊόντων της, δήλωσε η διοικητική της ομάδα στους επενδυτές στη συνάντηση, σύμφωνα με το βίντεο που επικαλείται το Reuters.
Δεν ήταν δυνατόν να προσδιοριστεί αν η εταιρεία είναι αφερέγγυα πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών ελέγχου, οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιούλιο, ανέφεραν τα στελέχη.
Το σχέδιο είναι για "αυτοδιάσωση" μέσω αναδιάρθρωσης, με έμφαση στην είσπραξη του χρέους και τη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων, αλλά η πτώχευση είναι επίσης μια επιλογή, πρόσθεσαν, χωρίς να αποκαλύψουν το ποσό του χρέους που πρέπει να αναδιαρθρωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης