Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές τέλος στην Ουκρανία: Παράταση 90 ημερών σε στρατιωτικό νόμο και γενική επιστράτευση

Εκλογές τέλος στην Ουκρανία: Παράταση 90 ημερών σε στρατιωτικό νόμο και γενική επιστράτευση
Υπέγραψε το σχετικό Διάταγμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Την παράταση του στρατιωτικού νόμου και της γενικής επιστράτευσης για άλλες 90 ημέρες υπέγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky λόγω των στρατιωτικών συγκρούσεων με τη Ρωσία, κάτι που σημαίνει πως οι προγραμματισμένες για τον προσεχή Οκτώβριο βουλευτικές εκλογές αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.
Κατόπιν της υπογραφής του σχετικού Διατάγματος, ο στρατιωτικός νόμος και η γενική επιστράτευση παρατείνονται έως τις 15 Νοεμβρίου, μετά και την έγκριση του από τη Βουλή.
Κατά τη διάρκεια ισχύος του στρατιωτικού νόμου, δεν μπορούν να διεξαχθούν εκλογές.
Η συζήτηση σχετικά με την αναβολή των βουλευτικών και των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία κρατά εδώ και αρκετό καιρό, με τον πρόεδρο Zelensky να υποστηρίζει πως εκλογές μπορούν να γίνουν μόνο με το πέρας των στρατιωτικών συγκρούσεων με τη Ρωσία.
Από την πλευρά του και ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Ruslan Stefanchuk έχει υποστηρίξει πως, σύμφωνα με το νόμο, είναι αδύνατο να διεξαχθούν εκλογές κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου.
Ο στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία εισήχθη στις 24 Φεβρουαρίου 2022, και έκτοτε έχει παραταθεί αρκετές φορές, όπως άλλωστε και το διάταγμα για τη γενική επιστράτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης