Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένουν οι πιέσεις στο ρούβλι εν μέσω σπέκουλας για capital controls

Επιμένουν οι πιέσεις στο ρούβλι εν μέσω σπέκουλας για capital controls
Το ρούβλι υποχωρούσε 0,5% έναντι του δολαρίου στα 95,19 ρούβλια ανά δολάριο
Σχετικά Άρθρα
Υπό πίεση εξακολουθεί να διαπρραγματεύεται το ρωσικό ρούβλι, στα 95 έναντι του δολαρίου, σε μια νευρική εβδομάδα γεμάτη με εικασίες σχετικά με το πώς οι αρχές θα μπορούσαν να σταθεροποιήσουν το νόμισμα μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 350 μονάδες βάσης που φάνηκε να έχει περιορισμένο αποτέλεσμα.
Η Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 12% την Τρίτη, μια κίνηση έκτακτης ανάγκης για να προσπαθήσει να ανακόψει την πρόσφατη διολίσθηση του ρουβλίου πέρα από το συμβολικό όριο των 100 μονάδων, αλλά οι αναλυτές συμφώνησαν ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερα μέτρα για να επιστρέψει το ρούβλι στο εύρος 80-90 μονάδων που οι αρχές θεωρούν αποδεκτό.
Το ρούβλι υποχωρούσε 0,5% έναντι του δολαρίου στα 95,19 .
Έφτασε σε χαμηλό σχεδόν 17 μηνών στα 101,75 έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα και διαπραγματεύτηκε για λίγο στα 92,60 το πρωί της Τρίτης.
Το ρούβλι υποχωρεί 0,3% και διαπραγματευέται στα 103,51 έναντι του ευρώ.
Είχε υποχωρήσει 0,4% έναντι του γουάν στα 12,95.

Η σπέκουλα για capital controls

Οι αρχές συζητούν την επαναφορά της υποχρεωτικής πώλησης των εσόδων από το συνάλλαγμα για τους εξαγωγείς, ανέφεραν πέντε πηγές στο Reuters.
Πέρα από τις αυξήσεις των επιτοκίων και τους ελέγχους κεφαλαίων, η Μόσχα έχει κάποιες άλλες επιλογές, αν και καμία δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή.
Η εφημερίδα Vedomosti ανέφερε αργά την Τετάρτη, επικαλούμενη πηγές, ότι οι υποχρεωτικές πωλήσεις συναλλάγματος δεν θα επανέλθουν προς το παρόν και ότι οι εξαγωγείς έχουν συμφωνήσει ανεπίσημα να αυξήσουν τις πωλήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης