Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χωρίς ρεύμα ο Λίβανος… λόγω κρατικών χρεών ύψους 83 εκατομμυρίων δολαρίων

Χωρίς ρεύμα ο Λίβανος… λόγω κρατικών χρεών ύψους 83 εκατομμυρίων δολαρίων
Μια αντίστοιχη κατάσταση είχε καταγραφεί και τον περασμένο Ιανουάριο
Αντιμέτωπος με blackout βρέθηκε ολόκληρος ο Λίβανος λόγω κρατικών χρεών ύψους 83 εκατομμυρίων δολαρίων στην ιδιωτική εταιρεία Primesouth που εκμεταλλεύεται τους δύο μεγαλύτερους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Πηγή της κρατικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας Electricite du Liban ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS πως οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής στο Deir Ammar και στο al-Zahrani αναγκάστηκαν να κλείσουν τις τουρμπίνες τους λόγω απλήρωτων οφειλών προς τον διαχειριστή τους.
«Το απόγευμα της Τετάρτης η κρατική εταιρεία κήρυξε black out σε ολόκληρο το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας» ανέφερε η πηγή, επισημαίνοντας πως ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Walid Fayad λαμβάνει έκτακτα μέτρα προκειμένου να πληρώσει το χρέος της κυβέρνησης προς την Primesouth, τον ιδιωτικό φορέα εκμετάλλευσης των δύο σταθμών παραγωγής ενέργειας.
Σύμφωνα με το TASS, η Primesouth αποφάσισε να κλείσει τις τουρμπίνες την Τετάρτη, αφού έλαβε μόνο 2 εκατομμύρια δολάρια από τα 83 εκατομμύρια δολάρια που της οφείλει το κράτος.
Μια αντίστοιχη κατάσταση είχε καταγραφεί και στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, μόνο που τότε οι αρχές του Λιβάνου κατάφεραν να διαθέσουν κεφάλαια και να εξοφλήσουν τα χρέη προκειμένου να αποτρέψουν την χώρα από το να βυθιστεί στο απόλυτο σκοτάδι.
Ωστόσο, οι διακοπές ρεύματος στον Λίβανο είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, καθώς διαρκούν ακόμα και 20 ώρες την ημέρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης