Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται το θρίλερ - Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στο LNG της Αυστραλίας - Κατέθεσαν νέα καταγγελία

Συνεχίζεται το θρίλερ - Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στο LNG της Αυστραλίας - Κατέθεσαν νέα καταγγελία
Οι εξελίξεις στην Αυστραλία πυροδότησαν νέες ανησυχίες για τις τιμές του φυσικού αερίου ενόψει και του χειμώνα
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζεται το θρίλερ σχετικά με τις απεργίες εργαζομένων στις εγκαταστάσεις LNG της Αυστραλίας, μια εξέλιξη που πυροδότηση νέους φόβους για ένα δύσκολο χειμώνα με νέα εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου. Τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις των εργαζομένων σε Woodside Energy και Chevron όσον αφορά τις μισθολογικές διαφορές, οι εργαζόμενοι στην πρώτη κατέθεσαν νέα καταγγελία, αυτή τη φορά για την ασφάλεια.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, η Woodside Energy και η Chevron δήλωσαν σήμερα Πέμπτη (17/8/2023) ότι δεν υπάρχουν ενημερώσεις σχετικά με τις μισθολογικές διαφορές σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Αυστραλίας, καθώς τα συνδικάτα που συμμετέχουν στις συνομιλίες κατέθεσαν καταγγελία για την ασφάλεια κατά της Woodside.

Το σενάριο των απεργιών

Η North West Shelf της Woodside και οι αυστραλιανές δραστηριότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου Gorgon και Wheatstone της Chevron προμηθεύουν μαζί περίπου το 10% της παγκόσμιας αγοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Περίπου το 99% των εργαζομένων στις υπεράκτιες πλατφόρμες που προμηθεύουν με φυσικό αέριο τη μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου North West Shelf συμφώνησαν να αφήσουν το συνδικάτο να αναλάβει δράση, συμπεριλαμβανομένης της προκήρυξης απεργιών, γεγονός που θα μπορούσε να διαταράξει τις μεταφορές και να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών του υπερψυχρού καυσίμου.
Οι εργαζόμενοι της Chevron πρόκειται να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα για το αν θα δώσουν στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους τις ίδιες εξουσίες.

Καμία εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις

Εκπρόσωπος της Woodside δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν υπήρχαν πρόσθετες ενημερώσεις σχετικά με τις συνομιλίες, μία ημέρα αφότου δήλωσε ότι είχε σημειωθεί «θετική πρόοδος» στις συνομιλίες με την Offshore Alliance, μια ομάδα-ομπρέλα που εκπροσωπεί τη Ναυτική Ένωση της Αυστραλίας και την Αυστραλιανή Ένωση Εργαζομένων.
Εκπρόσωπος της Chevron δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενημερώσεις, αλλά η εταιρεία συνεχίζει να συνεργάζεται με τους εργαζομένους της.
Την Πέμπτη η Offshore Alliance ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook ότι κατέθεσε καταγγελία για την ασφάλεια στην υπεράκτια ρυθμιστική αρχή ενέργειας, την Εθνική Αρχή για την Ασφάλεια Υπεράκτιων Πετρελαίων και την Περιβαλλοντική Διαχείριση (NOPSEMA), σχετικά με τις υποβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στην πλατφόρμα Angel της Woodside, η οποία αποτελεί μέρος της επιχείρησης North West Shelf.
Ο εκπρόσωπος της Woodside αρνήθηκε να σχολιάσει την καταγγελία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης