Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικό ρεκόρ εξαετίας για τον χρυσό που συνέχισε το πτωτικό σερί - Στα 1.928 δολ. ανά ουγγιά

Αρνητικό ρεκόρ εξαετίας για τον χρυσό που συνέχισε το πτωτικό σερί  - Στα 1.928 δολ. ανά ουγγιά
Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 6,90 δολ. ή 0,4% και έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιουλίου
Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί εδώ και περισσότερα από έξι χρόνια κατέγραψε ο χρυσός, οι τιμές του οποίου υποχώρησαν και την Τετάρτη (16/8/2023) συμπληρώνοντας οκτώ διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.
Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 6,90 δολ. ή 0,4% και έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιουλίου στα 1.928,30 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το ασήμι υποχώρησε 12 cents ή 0,5% και έκλεισε στα 22,54 δολ. ανά ουγγιά.
Μικρές απώλειες σημείωσε και ο χαλκός, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να χάνει 0,3% και να κλείνει στα 3,66 δολ. η λίβρα.

Παραμένει η αισιοδοξία

Σε καλό δρόμο για νέο ιστορικό υψηλό μέσα στο επόμενο έτος βρίσκεται ο χρυσός, λόγω της πιθανής μείωσης των επιτοκίων, και των επικείμενων υφεσιακών φόβων που ενισχύουν τον ρόλο του ως ασφαλές καταφύγιο.
Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν ρεκόρ ενδοημερήσιας αγοράς ύψους 2.072,5 δολαρίων στις 7 Αυγούστου 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Οι αναλυτές που μίλησαν στο CNBC εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να ξεπεράσουν αυτό το επίπεδο και να καταγράψουν νέο ρεκόρ.
«Βλέπω τον χρυσό να κινείται πάνω από 2.100 δολάρια στα τέλη του 2023, στις αρχές του 2024 ως επίπεδο συναλλαγών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TD Securities και παγκόσμιος επικεφαλής της στρατηγικής για τα εμπορεύματα, Bart Melek, αποδίδοντας την αισιοδοξία του σε μια πιθανή παύση στον κύκλο σύσφιγξης της Federal Reserve.
«Είμαι θετικός στον χρυσό, καθώς πιστεύω ότι η Fed θα στρέψει την πολιτική μακριά από τον σημερινό περιοριστικό τρόπο λειτουργίας της. Αυτό πιστεύω ότι θα συμβεί πριν επιτευχθεί ο στόχος του 2% για τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Melek στο CNBC.
Η Fed ξεκίνησε την αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο του 2022, καθώς ο πληθωρισμός ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, έχει αυξήσει το κόστος δανεισμού μεταξύ 5,25% και 5,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης