Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Παρά το status της ουδετερότητας προσχώρησε στο 11ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Ελβετία: Παρά το status της ουδετερότητας προσχώρησε στο 11ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας
Με την ένταξη της Βέρνης στο 11ο πακέτο κυρώσεων, οι απαγορεύσεις πώλησης αγαθών επεκτείνονται σε 87 νέες επιχειρήσεις ρωσικών συμφερόντων
Η Ελβετία εντάχθηκε κι επίσημα στο 11ο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της υποστήριξης που δείχνει προς την Ουκρανία, σύμφωνα με την ελβετική κυβέρνηση.
Ειδικότερα σήμερα (16/8), το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας ενέκρινε νέα μέτρα κατά της Ρωσίας, προσχωρώντας έτσι σε αυτά που εγκρίθηκαν πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελούν τον 11ο «γύρο» κυρώσεων.
Ήδη από τις 28 Ιουνίου, το ελβετικό υπουργείο οικονομικών είχε επιβάλλει κυρώσεις σε 100 νέα φυσικά πρόσωπα και οργανισμούς της Ρωσίας.
Με την ένταξη της Βέρνης στο 11ο πακέτο κυρώσεων, οι απαγορεύσεις πώλησης αγαθών επεκτείνονται σε 87 νέες επιχειρήσεις ρωσικών συμφερόντων, καθώς και σε εμπορεύματα που «μπορεί να συμβάλουν στη στρατιωτική και τεχνολογική ενίσχυση της Ρωσίας».
Μεταξύ αυτών βρίσκονται και «επιχειρήσεις από τρίτες χώρες που προμήθευαν τα σχετικά προϊόντα στη Ρωσία».
Ο κατάλογος των αγαθών που υπόκεινται στην απαγόρευση εξαγωγών έχει επίσης μεγαλώσει.
Τώρα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικά εξαρτήματα.
Η πώληση στη Ρωσία δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σχετικά με ορισμένα αγαθά απαγορεύεται πλέον.
Επίσης, η απαγόρευση της διέλευσης μέσω της Ρωσίας επεκτείνεται σε αγαθά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αεροπορική ή διαστημική βιομηχανία.
Υπενθυμίζεται ότι η στάση της Ελβετίας υπέρ της Ουκρανίας, στο πλευρό της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, -που παραβιάζει το διαχρονικό καθεστώς ουδετερότητας της χώρας- έχει προκαλέσει την αντίδραση της Μόσχας, που περιλαμβάνει πλέον τη Βέρνη στις «εχθρικές χώρες», επιβάλλοντάς της, έτσι, αντί-μετρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης