Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βίντεο - αποκάλυψη από την ουκρανική επίθεση με drone που έπληξε τη γέφυρα της Κριμαίας - Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης

Βίντεο - αποκάλυψη από την ουκρανική επίθεση με drone που έπληξε τη γέφυρα της Κριμαίας - Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης
Η ισχυρή έκρηξη είχε προκληθεί από ουκρανικό θαλάσσιο drone και είχε σκοτώσει δύο Ρώσους πολίτες
To CNN αποκάλυψε βίντεο από την στιγμή του χτυπήματος στη γέφυρα της Κριμαίας -συνδέει την Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας- για το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) στις αρχές του Αυγούστου.
Η ισχυρή έκρηξη προκλήθηκε από τηλεκατευθυνόμενο θαλάσσιο drone και σκότωσε δύο Ρώσους πολίτες.

Το βίντεο του CNN:



Οι επιθέσεις

«Αυτή είναι και η γέφυρα της Κριμαίας, για την οποία έχουν μιλήσει εκπρόσωποι της υπηρεσίας ασφαλείας μας, οι οποίοι συμμετείχαν τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη επίθεση» επισήμανε ο Danilov, αναφέροντας παράλληλα πως τα ουκρανικά drones εκτελούν εξαιρετικά τις μάχιμες αποστολές τους.
Όπως είπε ο Danilov, η Ουκρανία έχει δεσμευτεί στη Δύση ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα δυτικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό για χτυπήματα στο έδαφος της Ρωσίας, ωστόσο – όπως τόνισε – αυτό δεν ισχύει, όταν πρόκειται για όπλα ουκρανικής κατασκευής.

Τα γνωρίζαμε όλα

Στις παραδοχές αυτές του Danilov απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος υποστήριξε πως η Ρωσία τα γνώριζε όλα από την πρώτη στιγμή.
«Το Κρεμλίνο γνώριζε για την εμπλοκή της Ουκρανίας και στις δύο εκρήξεις στη γέφυρα της Κριμαίας
Μιλήσαμε για αυτό και την πρώτη και τη δεύτερη φορά.
Είχαμε τέτοιες πληροφορίες, το ξέραμε» ανέφερε ο Peskov.
Υπενθυμίζεται πως η πρώτη επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας είχε γίνει στις 8 Οκτωβρίου του 2022 και η δεύτερη στις 17 Ιουλίου του 2023.
Η βομβιστική επίθεση του 2022 είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά από το οδικό τμήμα της γέφυρας να περάσει στο σιδηροδρομικό τμήμα της γέφυρας.
Λόγω της επίθεσης είχε καταρρεύσει τμήμα του οδικού τμήματος της γέφυρας.
Σημειώνεται πως η γέφυρα άρχισε να κατασκευάζεται το 2016, το Μάιο του 2018 δόθηκε στην κυκλοφορία το οδικό κομμάτι της γέφυρας και τον Δεκέμβριο του 2019 τέθηκε σε λειτουργία και η σιδηροδρομική σύνδεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης