Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Η Δύση δεν ενδιαφέρεται για ειρήνη στην Ουκρανία, έχει κέρδη – μαμούθ από τον πόλεμο

Medvedev: Η Δύση δεν ενδιαφέρεται για ειρήνη στην Ουκρανία, έχει κέρδη – μαμούθ από τον πόλεμο
Οι δυτικοί θέλουν να διατηρήσουν τη στρατιωτική σύγκρουση για να βγάλουν χρήματα, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας
Σχετικά Άρθρα
Η Δύση δεν ενδιαφέρεται για διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης, επειδή θέλει να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για το στρατιωτικό-βιομηχανικό της συγκρότημα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Dmitry Medvedev.
«Οι εικασίες τους ότι έφτασε η ώρα να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες δείχνουν απλώς πόσο πονηροί είναι.
Δεν το θέλουν καθόλου αυτό.
Θέλουν να διατηρήσουν τη στρατιωτική σύγκρουση για να βγάλουν χρήματα για τους προϋπολογισμούς τους», είπε ο Medvedev κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο φόρουμ Στρατός-2023.
Υπενθύμισε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες πέτυχαν απόλυτα στην καταστροφή εξοπλισμού με τον οποίο προμήθευε η Δύση την Ουκρανία και θα συνεχίσουν να το κάνουν.
Στο πλαίσιο των απωλειών, η Δύση επαναλαμβάνει περιοδικά «τις εικασίες ότι είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρούμε κάποιους συμβιβασμούς», είπε ο Medvedev.
«Αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας, ενώ το άλλο μέρος είναι το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ, καθώς και το ευρωπαϊκό επίσης, που βγάζουν χρήματα από αυτό.
Και αυτός είναι ένας τρόπος για να έχουν κέρδη-μαμούθ προμηθεύοντας τον εξοπλισμό τους στην Ουκρανία.
Κερδίζουν χρήματα σε αυτόν τον πόλεμο», εξήγησε ο Medvedev.

Ο κατασχεμένος δυτικός εξοπλισμός

Κατά την επίσκεψή του στην έκθεση όπλων που κατασχέθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης είδε πολλούς εκτοξευτές χειροβομβίδων, αντιαρματικά συστήματα και φορητά όπλα δυτικής κατασκευής.
Του έδειξαν επίσης ένα αμερικανικό σύστημα πυροβολικού M777, τεθωρακισμένα οχήματα Hummer και εξοπλισμό επικοινωνίας της Δύσης.
Στην ανοιχτή έκθεση όπου εκτίθενται κατασχεμένα τεθωρακισμένα οχήματα στον Medvedev παρουσιάστηκαν ουκρανικά άρματα μάχης T-64BV και T-72AG, ένα σουηδικό όχημα μάχης CV90-40, καθώς και ένα τεθωρακισμένο όχημα Triton και ένα αμερικανικό M113 APC που αναβαθμίστηκαν στην Ολλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης