Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση «ονειρεύεται» κι άλλη καταδικασμένη αντεπίθεση το 2024 – Οι σκληροπυρηνικοί σε ΗΠΑ, ΕΕ οδηγούν σε όλεθρο τους Ουκρανούς

Η Δύση «ονειρεύεται» κι άλλη καταδικασμένη αντεπίθεση το 2024 – Οι σκληροπυρηνικοί σε ΗΠΑ, ΕΕ οδηγούν σε όλεθρο τους Ουκρανούς
Μόνο φανταστικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα σενάρια περί νέας αντεπίθεσης των Ουκρανών το 2024
Σχετικά Άρθρα
Η Δύση σχεδιάζει μία νέα αντεπίθεση των Ουκρανών την επόμενη άνοιξη, μετά το φιάσκο της πρώτης, γράφει η Wall Street Journal επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.
Η εφημερίδα επικαλείται διπλωμάτες, που παραδέχονται πως οι ΗΠΑ και άλλοι δυτικοί αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι η πολύκροτη καλοκαιρινή αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την άνοιξη, θα πετύχαινε και θα ανάγκαζε τη Ρωσία να διαπραγματευτεί τον χειμώνα - αλλά αυτό δεν συνέβη.
Έτσι, το νέο πλάνο μεταφέρεται τώρα στο 2024.
Οι εν λόγω διπλωμάτες εκτίμησαν επίσης ότι δυτικοί στρατιωτικοί ηγέτες και πολιτικοί έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται μια πιθανή ουκρανική επίθεση την άνοιξη του 2024, υποδηλώνοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σκληροπυρηνικά στοιχεία στα δυτικά κέντρα λήψης αποφάσεων που θέλουν τη σύγκρουση να συνεχιστεί.

Οδηγούν την Ουκρανία στον όλεθρο


Είναι απορίας άξιο πώς η Ουκρανία θα μπορέσει να οικοδομήσει έναν ολοκαίνουργιο στρατό ενώ, την ίδια στιγμή, η Ρωσία συνεχίζει να χτίζει τις αμυντικές και επιθετικές της ικανότητες.
Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου στις νότιες περιοχές του Donetsk, του Artyomovsk (Bakhmut) και Zaporizhia.
Οι προσπάθειες των ουκρανικών στρατευμάτων να διαπεράσουν την πρώτη ρωσική γραμμή άμυνας απέτυχαν καταστροφικά, οδηγώντας σε χιλιάδες Ουκρανικές απώλειες, κλονισμένο ηθικό και κατεστραμμένο στρατό.
Αυτό το τεράστιο κόστος οδήγησε σε μόνο περίπου 10 μίλια εδαφικό κέρδος σε δύο περιοχές που καταλήφθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις, όλα σε μια νεκρή ζώνη στο έδαφος που η Ρωσία ήταν διατεθειμένη να θυσιάσει αφού ο εχθρός δεν είχε ακόμη φτάσει στην πρώτη γραμμή άμυνας.

Bolton: Που οφείλεται η ουκρανική αποτυχία


Οι αποτυχίες του Κιέβου στην αντεπίθεση οφείλονται στην αναποφασιστικότητα των δυτικών συμμάχων και, προσωπικά, του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ John Bolton σε άρθρο του στη Wall Street Journal.
Σύμφωνα με τον Bolton, «η αδυναμία επίτευξης μεγάλων προόδων είναι το φυσικό αποτέλεσμα μιας στρατηγικής των ΗΠΑ που στοχεύει μόνο στην αποτροπή της Ρωσίας».
Την ίδια στιγμή, ο Bolton είπε ότι η συνεχής συζήτηση στη Δύση σχετικά με τη σκοπιμότητα των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία και την πυρηνική ενέργεια της Μόσχας έχει προκαλέσει μια «παραλυτική κατάσταση» στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Τόνισε ότι η Δύση, ειδικά η Ουάσιγκτον, χρειάζεται να επανεξετάσει «ριζικά» την πολιτική κυρώσεων για να ασκήσει πίεση στη Ρωσία.
Δεδομένης της καταστροφικής αποτυχίας της αντεπίθεσης του 2023, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το 2024 θα είναι καλύτερη αφού η Ουκρανία θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να ανοικοδομήσει τις στρατιωτικές της ικανότητες μετά την καταστροφή της από τις ρωσικές δυνάμεις.
Ενώ ορισμένα στοιχεία της δυτικής ηγεσίας συζητούν μια αντεπίθεση του 2023, έχουν προκύψει αναφορές ότι χιλιάδες Ουκρανοί κατέβαλαν μεγάλα ποστά σε διεφθαρμένους στρατολόγους για να αποφύγουν τη στρατολόγηση εν μέσω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με αναφορές, 20.000 Ουκρανοί πολίτες εμποδίστηκαν να φύγουν από τη χώρα μετά από εντολή του προέδρου Volodymyr Zelensky στους περιφερειακούς αρχηγούς στρατολόγησης.

ukraine_captures.jpg

Φεύγουν για να σωθούν οι Ουκρανοί

Το κόστος των δωροδοκιών διαφέρει σε ολόκληρη την Ουκρανία, με πολλούς αποστάτες να ζητούν να πληρώσουν 6.000 δολάρια για ένα ιατρικό πιστοποιητικό που τους απαλλάσσει από τη στρατιωτική θητεία.
Οι FT ανέφεραν τον Yevgeny Borisov, επικεφαλής του περιφερειακού κέντρου στρατολόγησης στην Οδησσό, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούλιο αφού κατηγορήθηκε ότι έλαβε δωροδοκίες άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων για να εγκρίνει απαλλαγές, βοηθώντας εκατοντάδες άνδρες και πιθανώς χιλιάδες, οι οποίοι πλήρωσαν μεταξύ 2.000 και 10.000 δολάρια ανά άτομο.
Οι Ουκρανοί ερευνητές είπαν ότι ο Borisov χρησιμοποίησε τα περισσότερα από τα παράνομα χρήματα για να αγοράσει ένα σπίτι 4,2 εκατομμυρίων ευρώ στην Ισπανία τον Δεκέμβριο του 2022 και να ταξιδέψει στο εξωτερικό για διακοπές, συμπεριλαμβανομένων των Σεϋχελλών.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, αφότου ο Zelensky διέταξε την απόλυση όλων των περιφερειακών αρχηγών στρατολόγησης που θεωρούνται ύποπτοι για εμπλοκή σε σχέδια διαφθοράς, 13.600 Ουκρανοί συνελήφθησαν να προσπαθούν να εισέλθουν σε γειτονικές χώρες χωρίς να περάσουν από επίσημα σημεία ελέγχου.
Άλλοι 6.100 συνελήφθησαν όταν προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν πλαστά έγγραφα σε τακτικά συνοριακά περάσματα.

Ονειρεύεται η Δύση


Αυτά τα γεγονότα, τα οποία αναφέρονται κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης αντεπίθεσης του Κιέβου, όχι μόνο υποδεικνύουν ένα ζήτημα διαφθοράς στον ουκρανικό στρατό αλλά υπογραμμίζουν και ζητήματα στρατολόγησης. Αυτό υποδηλώνει και πάλι ότι οι ιδέες μιας άλλης αντεπίθεσης το 2024 είναι στην καλύτερη περίπτωση φανταστικές.
Επιπλέον, η Ουκρανία δεν έχει αεροπορική υπεροχή.
Ο σύγχρονος πόλεμος μπορεί να κερδηθεί μόνο με αεροπορική υπεροχή και αυτή έχει ιδιαίτερη προτεραιότητα στο στρατιωτικό δόγμα των ΗΠΑ, στο οποίο στηρίχθηκε η πολύκροτη αντεπίθεση παρόλο που δεν είχε αεροπορική υπεροχή, επισημαίνει το South Front.
Καθώς η Ρωσία έχει αεροπορική υπεροχή, κάτι που θα διατηρήσει κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, κυριαρχεί στον ουρανό και καταστρέφει συστήματα ελέγχου διοίκησης, θέσεις πυραύλων και χερσαίες δυνάμεις. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης