Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν μια νέα παγκόσμια πανδημία – Ερωτηματικά για την εμπλοκή τους στον Covid-19

Ρωσία: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν μια νέα παγκόσμια πανδημία – Ερωτηματικά για την εμπλοκή τους στον Covid-19
Οι αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες αποδεικνύονται οι πλέον ωφελημένοι από τέτοιες παγκόσμιες κρίσεις είπε ο Ρώσος αντιστράτηγος Igor Kirillov
Σχετικά Άρθρα
Πυρά στις ΗΠΑ ότι ετοιμάζουν μια νέα παγκόσμια πανδημία εξαπολύει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο μάλιστα έθεσε και ερωτήματα για το κατά πόσο ο covid 19 ήταν ένας σκόπιμος ιός καθώς και το ποια ήταν η εμπλοκή των Αμερικάνων σε αυτόν.
«Οι ΗΠΑ όπως και το 2019, έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για μια νέα πανδημία, διερευνώντας μεταλλάξεις ιών.
Δεν αποκλείουμε την χρήση από τις ΗΠΑ των λεγόμενων αμυντικών τεχνολογιών για επιθετικούς σκοπούς… αλλά και για τη δημιουργία μιας κρίσης βιολογικής φύσης» υποστήριξε ο αντιστράτηγος Igor Kirillov, επικεφαλής των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων για ραδιενεργό, χημικό και βιολογικό πόλεμο.
Σύμφωνα με τον Kirillov, «τον Ιούλιο του 2023 έγινε γνωστή η δημιουργία στις ΗΠΑ ενός Γραφείου για την πολιτική ετοιμότητας και αντίδρασης σε μια πανδημία, του οποίου επικεφαλής θα είναι ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου και διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας για την Παγκόσμια ασφάλεια Υγείας και της Βιοασφάλειας, Paul Friedrichs».

Ο στόχος

Όπως είπε, «το επόμενο βήμα των ΗΠΑ στο πλαίσιο εφαρμογής των στρατηγικών τους σχεδίων για την καθιέρωση ενός παγκόσμιου βιολογικού ελέγχου ήταν η δημιουργία του Γραφείου Πολιτικής Ετοιμότητας και Αντίδρασης για Πανδημία».
«Υποτίθεται ότι η νέα δομή θα είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό και τον συντονισμό ενεργειών για την καταπολέμηση γνωστών και άγνωστων βιολογικών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια άλλη παγκόσμια έκτακτη ανάγκη», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Δημιουργία εμβολίων και φαρμάκων

Σύμφωνα με τον Kirillov, η δομή αυτή έχει ως προτεραιότητα τη δημιουργία εμβολίων και φαρμάκων για την αντιμετώπιση των ιών και των γενετικά τροποποιημένων παραλλαγών τους καθώς και την εισαγωγή προηγμένων τεχνολογιών στη βιο-παραγωγή.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των Αμερικανών ειδικών που ασχολήθηκαν με το διπλό έργο της μελέτης του COVID-19, το οποίο διεξήχθη στο έδαφος της Ουκρανίας.
Πρόκειται για τους Kyle Cole, Shannon Vaughn και Naor Bar-Zeev.

Γίνονται πανδημίες

«Υπάρχει μια σαφής τάση: παθογόνοι μικροοργανισμοί που εμπίπτουν στην περιοχή ενδιαφέροντος του Πενταγώνου, όπως ο COVID-19, στη συνέχεια να γίνονται πανδημίες και οι αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες να είναι αυτές τελικά που επωφελούνται» σημείωσε ο Kirillov, επισημαίνοντας πως το Πεντάγωνο μελετά πιθανούς παράγοντες βιολογικών όπλων, όπως άνθρακα, τουλαραιμία, κορωνοϊούς,κα.
«Ταυτόχρονα, τα παθογόνα που εμπίπτουν στη ζώνη συμφερόντων του αμερικανικού στρατού γίνονται στη συνέχεια πανδημία.
Κάπως έτσι, οι ειδικοί της EcoHealth Alliance μελετούσαν την ποικιλομορφία του πληθυσμού των νυχτερίδων από το 2015, αναζητώντας νέα στελέχη κορωνοϊών και μηχανισμούς για τη μετάδοσή τους από τα ζώα στον άνθρωπο.
Στις 18 Οκτωβρίου του 2019, δύο μήνες πριν από τις πρώτες επίσημες αναφορές για την εμφάνιση νέας μόλυνσης από κορωνοϊό, το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins πραγματοποίησε την άσκηση Event 201 στη Νέα Υόρκη.
Επεξεργάστηκαν δράσεις σε συνθήκες επιδημίας ενός προηγουμένως άγνωστου κορωνοϊού, ο οποίος φέρεται να μεταφέρθηκε από νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω ενός ενδιάμεσου ξενιστή - του σώματος ενός χοίρου.
Η εξέλιξη της πανδημίας σύμφωνα με αυτό το σενάριο, καθώς και τα έργα της EcoHealth Alliian, εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την πιθανή σκόπιμη φύση του COVID-19 και την εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτήν την κατάσταση» υποστήριξε ο Kirillov.

Πρωταγωνιστικός ρόλος

Σύμφωνα με τον Kirillov, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο στρατιωτικό-βιολογικό πρόγραμμα του Πενταγώνου θα διαδραματίσει το Ερευνητικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων του Στρατού των ΗΠΑ.
«Το Ινστιτούτο Έρευνας του Στρατού των ΗΠΑ για Λοιμώδη Νοσήματα, του οποίου επί του παρόντος ηγείται η συνταγματάρχης Constance Jenkins, θα διαδραματίσει τον ηγετικό ρόλο στο στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα του στρατιωτικού τμήματος» υποστήριξε ο Kirillov, αναφέροντας πως το Ινστιτούτο ιδρύθηκε στο Fort Detrick, στο πλαίσιο μιας εγκατάστασης ανάπτυξης βιολογικών όπλων που περιλαμβάνει ένα βιολογικό εργαστήριο με μέγιστο επίπεδο βιολογικής απομόνωσης (BSL-4).
«Είναι το κύριο μέρος του παγκόσμιου συστήματος βιολογικής παρακολούθησης (EIDSS) που δημιουργήθηκε από το Πεντάγωνο», τόνισε ο Ρώσος στρατιωτικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης