Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φάρσα τα περί ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ – Zakharova (Ρωσία): Πολιτικοί στόχοι πίσω από τις δηλώσεις Jenssen

Φάρσα τα περί ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ – Zakharova (Ρωσία): Πολιτικοί στόχοι πίσω από τις δηλώσεις Jenssen
Ποιους όρους θέτει η Ρωσία για την επίλυση του ουκρανικού
Σχετικά Άρθρα
Φάρσα χαρακτηρίζει τα περί ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova αναφερόμενη στις δηλώσεις του αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, Stian Jenssen, ο οποίος είπε πως η Ουκρανία μπορεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, εάν συμφωνήσει να εκχωρήσει εδάφη της στη Ρωσία.
Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του Sputnik, η Zakharova έκανε λόγο για φάρσα που επιδιώκει συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους.
Η τοποθέτηση του Jenssen ότι «η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί να συμφωνήσει να παραχωρήσει στη Ρωσία μέρος των εδαφών που έχασε κατά τον πόλεμο, αν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» προκάλεσε όπως ήταν και αναμενόμενο, την έντονη αντίδραση του Κιέβου, το οποίο έκανε λόγο για γελοία πρόταση και για «σκόπιμη επιλογή ήττας της Δημοκρατίας».

Ποιους όρους θέτει η Ρωσία

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Mikhail Galuzin είχε αναφέρει ποιους όρους θέτει η Ρωσία για να υπάρξει μια επίλυση του ουκρανικού ζητήματος.
Συγκεκριμένα, ο Galuzin είπε πως πρέπει να επιβεβαιωθούν τα αρχικά θεμέλια της κυριαρχίας της Ουκρανίας – δηλαδή το ουδέτερο, αδέσμευτο και μη πυρηνικό της καθεστώς.
Επιπλέον, είχε πει πως πρέπει επίσης να αναγνωριστούν οι νέες εδαφικές πραγματικότητες, η αποστρατιωτικοποίηση και η από-ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας καθώς και να διασφαλιστούν σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών της και των εθνικών μειονοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης