Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις ΗΠΑ σε Ιράν: Σταματήστε να πουλάτε drones στη Ρωσία

Πιέσεις ΗΠΑ σε Ιράν: Σταματήστε να πουλάτε drones στη Ρωσία
ΗΠΑ και Ιράν είναι σε συνομιλίες για τη μείωση των μεταξύ τους εντάσεων
Να σταματήσει να πουλά drones στη Ρωσία καλούν το Ιράν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο μιας ευρύτερης – άγραφης – συνεννόησης μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο κρατών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται Ιρανούς αξιωματούχους αλλά και πρόσωπα που έχουν γνώση των συνομιλιών, οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στο Ιράν προκειμένου να σταματήσει να πουλά στρατιωτικά drones στη Ρωσία αλλά και ανταλλακτικά για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή που ΗΠΑ και Ιράν επιχειρούν να μειώσουν τις μεταξύ τους εντάσεις και να αναβιώσουν τις συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Σε δηλώσεις του ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ, Anthony Blinken είπε πως θα καλωσόριζε οποιαδήποτε βήματα του Ιράν για να αποκλιμακώσει την «αυξανόμενη πυρηνική απειλή» εκ μέρους του.
Οι συνομιλίες αυτές έγιναν παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων την περασμένη εβδομάδα
Όπως αναφέρεται, το Ιράν επέτρεψε σε τέσσερις κρατούμενους Αμερικανούς πολίτες να τεθούν υπό κράτηση κατ' οίκον και να βγουν από τη φυλακή Evinτης Τεχεράνης, ενώ ένας πέμπτος βρισκόταν ήδη σε κατ' οίκον περιορισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης