Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο 6,8% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση

Ηνωμένο Βασίλειο: Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο 6,8% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση
Ο δομικός πληθωρισμός, όπου δεν περιλαμβάνονται οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, παραμένει επίμονος και κατεγράφη στο 6,9%
Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τον Ιούλιο καταγράφηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να υποχωρεί στο 6,8% σε ετήσια βάση, έναντι 7,9% τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό Γραφείο Εθνικών Στατιστικών Στοιχείων (ONS) την Τετάρτη το πρωί.
Οικονομολόγοι σε έρευνα του πρακτορείου Reuters είχαν προβλέψει την αποκλιμάκωση στο 6,8% με ακρίβεια, αρκετούς μήνες μετά το υψηλό 41 ετών του 11,1% που είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο του 2022. Η τιμή του δείκτη, ωστόσο, παραμένει αισθητά υψηλότερα του στόχου της κεντρικής τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου (Bank of England) για πληθωρισμό της τάξης του 2%.
Ο δομικός πληθωρισμός, στον οποίο δεν περιλαμβάνονται οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, παραμένει ωστόσο επίμονος και κατεγράφη στο 6,9%, ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 6,8%, αμετάβλητος σε σχέση με τον Ιούνιο σε ετήσια βάση. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός υποχώρησε κατά 0,4%.
Οι τιμές παραγωγού, εξάλλου, κατέγραψαν τον Ιούλιο μείωση κατά 3,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης