Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση η Χαβάη - Στους 101 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Κόλαση η Χαβάη - Στους 101 οι νεκροί από τις πυρκαγιές
Τα σωστικά συνεργεία έχουν ερευνήσει μόλις το 25% της πληγείσας περιοχής
Οι χειρότεροι φόβοι των αρμόδιων αρχών της Χαβάης επιβεβαιώνονται καθώς αυξάνονται διαρκώς τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε το νησί Maui και την ιστορική πόλη Lahaina.
Σύμφωνα με τον Josh Green, τον κυβερνήτη της Χαβάης, οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 101 ενώ παραμένουν οι εκτιμήσεις ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί τα επόμενα 24ωρα.
Μέχρι στιγμής, τα σωστικά συνεργεία έχουν ερευνήσει μόλις το 25% της έκτασης των πληγεισών περιοχών ενώ οι Αρχές κάνουν λόγο για περίπου 1.300 αγνοούμενους.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Χαβάη, και συγκεκριμένα το νησί Maui βίωσαν ανέμους ταχύτητας 128 χλμ/ώρα και θερμοκρασίες που έφτασαν ακόμα και στους 538 βαθμούς Κελσίου.
Πρόκειται για την πιο θανατηφόρα πυρκαγιά που έχει πλήξει τις ΗΠΑ εδώ και 100 χρόνια καθώς εκτιμάται ότι έχουν καταστραφεί περισσότερα από 2.200 κτήρια, εκ των οποίων το 86% είναι κατοικίες.

Ζημιές 5,5 δισ

Εκτιμάται πως το συνολικό κόστος των ζημιών θα ξεπεράσει τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Περισσότεροι από 3.200 κάτοικοι της Χαβάης έχουν ήδη εγγραφεί για να λάβουν ομοσπονδιακή βοήθεια, αριθμός που εκτιμάται πως θα αυξηθεί.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το πώς εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Πολλοί κάτοικοι υποστήριξαν ότι δεν έλαβαν καμία ειδοποίηση από τις Αρχές για την φωτιά, η οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έλαβε κολοσσιαίες διαστάσεις.
Πάντως, και παρά την καταστροφή στο δυτικό Maui, τα υπόλοιπα μέρη του νησιού παραμένουν ανοιχτά, λειτουργούν κανονικά και φιλοξενούν χιλιάδες τουρίστες.
Σημειώνεται πως από τον τουρισμό προέρχεται περίπου το 40% της οικονομίας του Maui.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης