Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριστικοποιείται η στρατιωτική επέμβαση των κρατών της Δυτικής Αφρικής στο Νίγηρα - Σύσκεψη της ECOWAS στη Γκάνα

Οριστικοποιείται η στρατιωτική επέμβαση των κρατών της Δυτικής Αφρικής στο Νίγηρα - Σύσκεψη της ECOWAS στη Γκάνα
Την Πέμπτη (17/8) και την Παρασκευή (18/8) θα κριθεί το μέλλον του Νίγηρα σε συνάντηση της ECOWAS που θα πραγματοποιηθεί στην Άκρα της Γκάνας
Στρατιωτικοί αρχηγοί της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) θα συναντηθούν στην Γκάνα για να συζητήσουν μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα, δήλωσε αξιωματούχος της κοινότητας.
Πιο συκγεκριμένα, ο Άμος Λούνγκου, εκπρόσωπος του μπλοκ των 15 κρατών της Δυτικής Αφρικής, επιβεβαίωσε στο τουρικό πρακτορείο Anadolu ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Άκρα την Πέμπτη (17/8) και την Παρασκευή (18/8).
Υπενθιμέζεται πως τον περασμένο μήνα, ο στρατηγός Abdourahamane Tchiani, πρώην διοικητής της προεδρικής φρουράς του Νίγηρα, αυτοανακηρύχθηκε επικεφαλής μιας μεταβατικής κυβέρνησης μετά την ανατροπή του προέδρου Mohamed Bazoum με στρατιωτική επέμβαση στις 26 Ιουλίου.
Ως αντίδραση στο πραξικόπημα , οι ηγέτες της ECOWAS διέταξαν την περασμένη εβδομάδα να ενεργοποιήσει τη δύναμη επιφυλακής της προκειμένου να «αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη» στον Νίγηρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης