Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Απαγόρευση στις εξαγωγές βοδινού κρέατος για 15 ημέρες μετά την υποτίμηση του πέσο

Αργεντινή: Απαγόρευση στις εξαγωγές βοδινού κρέατος για 15 ημέρες μετά την υποτίμηση του πέσο
Η Αργεντινή απαγόρευσε τις εξαγωγές βοδινού κρέατος για 15 ημέρες μετά την υποτίμηση του πέσο
Σχετικά Άρθρα
Σε αναστολή των εξαγωγών βοδινού κρέατος για 15 ημέρες προχώρησε η Αργεντινή (ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς βοδινού κρέατος στον κόσμο), στον απόηχο της υποτίμησης του πέσο μετά τη νίκη του αουτσάιντερ υποψήφιου προέδρου Χαβιέρ Μιλέι στις εκλογές της 13ης Αυγούστου.
Οι αποστολές όλου του βοδινού κρέατος έχουν ανασταλεί, ενώ οι συσκευαστές κρέατος και η κυβέρνηση συμφωνούν σε νέα επίπεδα τιμών, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται εκπρόσωπο του τελωνείου της Αργεντινής. "Μέχρι να υπάρξει συμφωνία, δεν θα χορηγηθούν άδειες εξαγωγής", ανέφερε.
Χθες 14/8, η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής υποτίμησε το πέσο στα 350 ανά δολάριο, δηλαδή 18% χαμηλότερά από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.
Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η νίκη – έκπληξη του 52χρονου Μιλέι, ο οποίος προβάλλεται ως αντισυστημικός υποψήφιος και πολέμιος της «παρασιτικής πολιτικής κάστας», αποτελεί ένα ηχηρό «χτύπημα» τόσο στον κεντροαριστερό κυβερνητικό συνασπισμό όσο και συντηρητικό μπλοκ της αντιπολίτευσης, τη στιγμή που ο πληθωρισμός «τρέχει» με 116%, όταν τέσσερις στους 10 πολίτες ζουν στα όρια της φτώχειας.
Οι προκριματικές εκλογές είναι υποχρεωτικές και θεωρούνται ένα κρίσιμο τεστ, μια γενική πρόβα ενόψει των προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 22 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης