Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ με την τακτική τους οδηγούν την κορεατική χερσόνησο σε πυρηνικό ολοκαύτωμα

Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ με την τακτική τους οδηγούν την κορεατική χερσόνησο σε πυρηνικό ολοκαύτωμα
Σύμφωνα με τον Kang Sun Nam, Υπουργό Άμυνας της Βόρειας Κορέας, οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στη Νότια Κορέα τεράστια στρατηγικά πυρηνικά μέσα, συμπεριλαμβανομένου ενός πυρηνοκίνητου υποβρυχίου
Από την αρχή του έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει κολοσσιαία πυρηνικά μέσα στη Νότια Κορέα οδηγώντας την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας Kang Sun Nam στην τοποθέτησή του στη Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια.
Πιο συγκεκριμένα ο βορειοκορεάτης αξιωματούχος δήλωσε πως «Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ακολουθούν μια εχθρική πολιτική εναντίον της Κορέας και παραβιάζουν κατάφωρα τα ανεξάρτητα συμφέροντα ανάπτυξης και ασφάλειας της Βόρειας Κορέας, οδηγούν , δε, την κατάσταση στη Βορειοανατολική Ασία στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου».
«Η Αμερική από την αρχή του τρέχοντος έτους έχει αναπτύξει στη Νότια Κορέα τεράστια στρατηγικά πυρηνικά μέσα, συμπεριλαμβανομένου ενός πυρηνικού υποβρυχίου, ενός στρατηγικού βομβαρδιστικού και μιας ομάδας μάχης πυρηνικού αεροπλανοφόρου και έχει πραγματοποιήσει πολλές μεγαλύτερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μιμούμενοι συνολικά πόλεμο μαζί μας. Αυτές οι ασκήσεις ήταν πρωτόγνωρες από άποψη κλίμακας, έντασης και διάρκειας» συμπλήρωσε αναφερόμενος στην ανάπτυξη των Αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.
«Τώρα, το ερώτημα δεν είναι αν θα ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο ή όχι, το ερώτημα είναι ποιος, πότε και πώς τον εξαπολύει», κατέληξε με νόημα στην τοποθέτησή του.
Σημειώνεται πως η 11η Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια πραγματοποιείται την Τρίτη στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Patriot.
Εκπρόσωποι αμυντικών υπηρεσιών και διεθνών οργανισμών, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και διπλωμάτες από πολλές δεκάδες χώρες θα συζητήσουν κοινές απειλές για την παγκόσμια και περιφερειακή σταθερότητα, καθώς και διάφορες πτυχές της ασφάλειας στην Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης, που διοργάνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, είναι η εγκαθίδρυση της αλληλεπίδρασης μέσα στις νέες πραγματικότητες που προκύπτουν στη διαδικασία εγκαθίδρυσης μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης