Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλμα 18% στο φυσικό αέριο, υπό την απειλή απεργίας στην Αυστραλία - Το 10% των παγκόσμιων εξαγωγών LNG κινδυνεύει με διακοπή

Άλμα 18% στο φυσικό αέριο, υπό την απειλή απεργίας στην Αυστραλία - Το 10% των παγκόσμιων εξαγωγών LNG κινδυνεύει με διακοπή
Η απεργία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο έως και το 10% των παγκόσμιων εξαγωγών LNG
Άνοδο έως και 18% καταγράφουν τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, καθώς τα αιτήματα των εργαζομένων του LNG της Αυστραλίας φαίνονται ανικανοποίητα, με την πιθανότητα να προχωρήσουν σε απεργία να αυξάνεται.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ολλανδία διαπραγματεύονται πλέον κοντά στα 39 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ οι συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων του εργατικού συνδικάτου και της Woodside Energy Group, μιας από τις δύο εταιρείες που εκμεταλλεύονται τις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου οδήγησαν σε κάποια πρόοδο, οι δύο πλευρές είναι ακόμα μακριά από το ενδεχόμενο συμφωνίας, με την απειλή για απεργία την Παρασκευή να διατηρείται.
Η απεργία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο έως και το 10% των παγκόσμιων εξαγωγών LNG. Η Ευρώπη ενώ σπάνια αγοράζει αυστραλιανό αέριο, θα χρειαστεί να ανταγωνιστεί άλλες χώρες στην Ασία για φορτία αντικατάστασης.
Παρόλο που τα αποθέματα φυσικού αερίου της Ευρώπης υπερβαίνουν κατά πολύ τον μέσο όρο της εποχής, η περιοχή είναι ευάλωτη σε πιθανές καθυστερήσεις στα προγράμματα καλοκαιρινής συντήρησης μεγάλων παραγωγών, όπως η Νορβηγία. Επίσης, προβλέπεται αύξηση της θερμοκρασίας στη νότια Ευρώπη, τη Γερμανία και τη Γαλλία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για ψύξη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης