Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Tajani πιέζει για μείωση στον έκτακτο φόρο των τραπεζών

Ιταλία: Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Tajani πιέζει για μείωση στον έκτακτο φόρο των τραπεζών
Χαλάρωση στον έκτακτο τραπεζικό φόρο επιδιώκει ο Antonio Tajani
Σχετικά Άρθρα
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε να μετριαστεί ο έκτακτος φόρος στις τράπεζες, μία μόλις εβδομάδα μετά την εισαγωγή του φόρου από την πρωθυπουργό Giorgia Meloni.
Η κόντρα αυτή αναδεικνύει την αυξανόμενη ένταση εντός του δεξιού συνασπισμού της Ιταλίας.
Ο Antonio Tajani, ο οποίος υπηρετεί επίσης ως υπουργός Εξωτερικών και ηγείται του κόμματος Forza Italia, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 15/8 ότι ο έκτακτος φόρος δεν πρέπει να ισχύει για τις μικρές τράπεζες της χώρας.
Δήλωσε στην εφημερίδα «Il Mattino» ότι θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόζει την εισφορά μόνο στα εισοδήματα των μεγαλύτερων τραπεζών που εποπτεύονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Το κύριο πράγμα που ζητάμε είναι να εξαιρεθούν από τον φόρο οι τράπεζες που δεν είναι υπό την [εποπτεία] της ΕΚΤ», είπε.
Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι σχεδιάζει επίσης να υποστηρίξει μια πρόταση της εθνικής ένωσης τραπεζών, η οποία ζητά η εισφορά να εκπίπτει από τον φόρο.
Θέλει επίσης να διοργανώσει μία συνάντηση με εκπροσώπους των τραπεζών τον επόμενο μήνα για να συζητήσουν τον φόρο.
Μόνο λίγες από τις μεγάλες τράπεζες εποπτεύονται απευθείας από την ΕΚΤ: UniCredit, Intesa Sanpaolo, Monte dei Paschi di Siena, Mediobanca, Iccreo, Fineco, Credito Emiliano, Cassa Centrale Banca, BPER, Banco BPM, Banca Popolare di Sondrio και Banca Mediolanum.
Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι οι μικρότερες τράπεζες θα δυσκολευτούν να πληρώσουν το τέλος χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Η προσπάθεια του κ. Tajani να αποστασιοποιηθεί μετά την κίνηση της πρωθυπουργού κας Giorgia Meloni να αναλάβει την «πλήρη ευθύνη» για τον φόρο, ο οποίος θα ισχύει για τα καθαρά έσοδα από τόκους.
Ο Antonio Tajani είπε σχετικά: «Κατανοώ τη [θέση] της πρωθυπουργού, αλλά εμείς [η Forza Italia] δεν θα αλλάξουμε γνώμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης