Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαβάη: «Κραχ» έως και 41% στη μετοχή της επιχείρησης ηλεκτρισμού μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Χαβάη: «Κραχ» έως και 41% στη μετοχή της επιχείρησης ηλεκτρισμού μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές
Η ασύλληπτη καταστροφή στη Χαβάη οδηγεί σε κατάρρευση την Hawaiian Electric Industries
Σχετικά Άρθρα
«Ελεύθερη πτώση» έως και 41% κατέγραψε νωρίτερα σήμερα 15/8 η μετοχή της Hawaiian Electric Industries πριν το άβοιγμα της Wall Street, καθώς η εταιρεία δέχεται ένα σφοδρό οικονομικό χτύπημα από την ασύλληπτη τραγωδία με τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Χαβάη.
Περί τις 17:30, οι απώλειες περιορίζονται σε μονοψήφιο ποσοστό στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα γύρω από το 7%.
Ήδη από τις 10 Αυγούστου, η τιμή της μετοχής έχει ήδη απωλέσει πάνω από το 50% της αξίας της, από τα 40+ σε 20 δολάρια.
Η εταιρεία κοινής ωφελείας με έδρα τη Χονολουλού ασχολείται με την παραγωγή, τη μεταφορά και τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά Oahu, Hawaii, Maui, Lanai και Molokai και εξυπηρετεί το 95% των κατοίκων της πολιτείας.
Η πυρκαγιά σκότωσε δεκάδες ανθρώπους και κατέστρεψε χιλιάδες κτίρια -η πιο θανατηφόρα πυρκαγιά στις ΗΠΑ εδώ και έναν αιώνα. Οι παράγοντες που πιθανώς συνέβαλαν στην καταστροφική πυρκαγιά περιλαμβάνουν ισχυρούς ανέμους, χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων και ξηρή βλάστηση.
Και ενώ δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί επίσημη αιτία της πυρκαγιάς, αυξάνονται οι υποψίες ότι η Hawaiian Electric μπορεί να έπαιξε ρόλο είτε στην έναρξη ή στην εξάπλωση της φωτιάς, είτε και στα δύο.
Οι δικηγόροι που ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς στο Μάουι υποστηρίζουν τώρα ότι ο κατεστραμμένος εξοπλισμός που χειριζόταν η Hawaii Electric πυροδότησε τη φωτιά.
Σε δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Bloomberg, η Hawaiian Electric είπε ότι δεν έχει πληροφορίες για το τι προκάλεσε τις πυρκαγιές και ότι θα συνεργαστεί με τους αξιωματούχους για να ερευνήσουν μόλις περάσει η έκτακτη ανάγκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης