Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρ ομαδόν από Αμερικανούς συνταγματάρχες και στρατηγούς: Αδιαπέραστη η ρωσική άμυνα, δεδομένη η κατάρρευση Ουκρανίας

Πυρ ομαδόν από Αμερικανούς συνταγματάρχες και στρατηγούς: Αδιαπέραστη η ρωσική άμυνα, δεδομένη η κατάρρευση Ουκρανίας
Daniel Davis (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η υποτίμηση της Ρωσίας και η υπερηφάνεια του Zelensky οδηγούν την Ουκρανία σε κατάρρευση
Σχετικά Άρθρα
Μαζική αντίδραση σημειώνεται από τους ίδιους τους Αμερικανούς για το μέτωπο της Ουκρανίας, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που παραδέχονται πια και ανοικτά την υπεροχή της Ρωσίας, την αποτυχία της Δύσης που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε πλήρη κατάρρευση της Ουκρανίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις κορυφαίων Αμερικανών σε θέσεις εξουσίας:

Cedric Leighton (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Ουκρανία δεν μπορεί να διασπάσει την Ρωσική άμυνα


Η ουκρανική αντεπίθεση τελικά απέτυχε λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε στο CNN ο πρώην συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Cedric Leighton.
«Σε οκτώ μήνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν μετακινηθεί πουθενά, όλα είναι στατικά».
Είναι απλά αδύνατο να ξεπεράσεις αυτή την άμυνα», παραδέχτηκε ο συνταγματάρχης.
Σημείωσε επίσης ότι η αεροπορία έχει γίνει ένα άλλο πρόβλημα.
Τώρα η Ουκρανία ζητά μαχητικά αεροσκάφη F-16, αλλά η εκπαίδευση θα πάρει πολύ χρόνο, επειδή ο έλεγχος εκεί είναι θεμελιωδώς διαφορετικός από αυτόν που έχουν συνηθίσει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Στις 4 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξεκίνησαν ενεργές εχθροπραξίες.
Η Ουκρανία έριξε στη μάχη ταξιαρχίες που ήταν εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Μέχρι τώρα η Ουκρανική αντεπίθεση έχει αποτύχει...

Daniel Davis (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η υποτίμηση της Ρωσίας και η υπερηφάνεια του Zelensky οδηγούν την Ουκρανία σε κατάρρευση

Η υποτίμηση του στρατιωτικού δυναμικού της Ρωσίας από την Δύση και η «υπερηφάνεια» του Volodymyr Zelensky θα οδηγήσουν την Ουκρανία στην ήττα, εξέφρασε ο απόστρατος Αμερικανός συνταγματάρχης Daniel Davis σε άρθρο του για το 19fortyfive .
Το κύριο ερώτημα που τίθεται από τον ειδικό είναι εάν η Ουκρανία είναι ικανή να επιτύχει στο μέτωπο, λόγω της σημερινής πραγματικότητας...η απάντηση είναι όχι», αν ακολουθήσει κανείς μια ειλικρινή και νηφάλια εκτίμηση των στρατιωτικών, οικονομικών και πολιτικών συνθηκών.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν δεκάδες χιλιάδες από τους πιο εκπαιδευμένους και έμπειρους στρατιώτες τους ως αντίποινα για εδαφικά κέρδη
Καθώς ο Zelensky και ο Αρχηγός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny εδραίωσαν τις επιτυχίες τους στα τέλη του 2022, άρχισαν να δημιουργούν νέες επιθετικές δυνάμεις για να προσπαθήσουν να ανακτήσουν ακόμη περισσότερα εδάφη από τη Ρωσία το 2023.
Δυστυχώς, οι περιορισμένες επιτυχίες που πέτυχε η ανώτατη ηγεσία της Ουκρανίας απέτκησαν αλαζονεία και υπερηφάνεια, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην Ουκρανία», είπε ο Daniel Davis.
Σύμφωνα με τον Daniel Davis, η ολέθρια αυτοπεποίθηση του καθεστώτος της Ουκρανίας, παρέσυρε την Δύση, η οποία υποτίμησε τις δυνατότητες της Ρωσίας και υπερεκτίμησε τις δυνατότητες της Ουκρανίας, διαμορφώνοντας μια στρεβλή εικόνα στον σχεδιασμό και τον καθορισμό στόχων.
Ο Daniel Davis πρόσθεσε ότι οι σύγχρονες πραγματικότητες δεν επιτρέπουν στην Ουκρανία να υπολογίζει σε μια «νίκη» σε αποδεκτή τιμή και οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ μπορούν μόνο να αλλάξουν τη στρατηγική τους.

Larry Johnson (CIA): Οι Ουκρανοί χάνουν προς το Kharkiv, εκκενώνουν δεκάδες χωριά…

Ο ουκρανικός στρατός άρχισε να υποχωρεί κοντά στο Kharkiv λόγω του χτυπήματος του ρωσικού στρατού, δήλωσε ο πρώην πράκτορας της CIA Larry Johnson.
Τώρα η Ρωσία έχει εξαπολύσει επίθεση κοντά στο Kharkiv και ασκεί σοβαρή πίεση σε ένα ευρύ μέτωπο.
Η Ουκρανία έχει αρχίσει να εκκενώνει τον πληθυσμό και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχωρούν τόνισε ο Larry Johnson.
Η Ουκρανία δεν έχει αρκετά όπλα και πυρομαχικά για να περιορίσει μια τέτοια επίθεση.
Επιπλέον, ο ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό μονάδων πυροβολικού και συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας για να τον αντιμετωπίσει, είπε ο Larry Johnson.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο στρατός συνεχίζει την επίθεσή του στην κατεύθυνση του Kupyanks.
Τα αποσπάσματα εφόδου της Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων βελτίωσαν τη θέση κατά μήκος της πρώτης γραμμής σε αυτόν τον τομέα του μετώπου, κερδίζοντας σχεδόν 10 χιλιόμετρα…

Mark Kanchian (Αμερικανός στρατιωτικός): Τρομερό πλήγμα για τους Ουκρανούς η αντεπίθεση των ρώσων προς Khakriv

Η επιτυχημένη επίθεση του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Khakriv με φόντο τις ανεπιτυχείς ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Zaporozhye είναι ένα τρομερό πλήγμα για το Κίεβο, δήλωσε ο συνταξιούχος στρατιωτικός των ΗΠΑ Mark Kanchian σε συνέντευξή του στην The Hill.
«Αξίζει να προσέξουμε.
Εάν οι Ρώσοι τα καταφέρουν εδώ, θα είναι ένα σημαντικό γεγονός.
Κατά τη γνώμη του Mark Kanchian, η αύξηση των εδαφών που ελέγχουν οι ρώσοι κοντά στο Kharkiv θα γίνει σοβαρό πρόβλημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και θα απογοητεύσει τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας.
«Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη αποτυχία στο πλαίσιο της ανεπιτυχούς αντεπίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων», κατέληξε ο Kanchian.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης