Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο φιάσκο: Αμερικανικός πύραυλος Patriot δεν κατάφερε να χτυπήσει τον στόχο, υπέστη πρόωρη έκρηξη - Έρευνες από Ταϊβάν

Νέο φιάσκο: Αμερικανικός πύραυλος Patriot δεν κατάφερε να χτυπήσει τον στόχο, υπέστη πρόωρη έκρηξη - Έρευνες από Ταϊβάν
Το πρωί της 15ης Αυγούστου, περίπου στις 6:30 π.μ., η στρατιωτική βάση Jiupeng επρόκειτο να πραγματοποιήσει μια δοκιμή πυραύλων με τον πύραυλο Patriot II
Σχετικά Άρθρα
Εκτός από το περιστατικό με μαχητικό αεροσκάφος F-16V όπου η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν παραλίγο να βομβαρδίσει το δικό της αεροσκάφος, ένα άλλο περιστατικό που συνδέεται με συστήματα Patriot ήρθε στο προσκήνιο.
Κατά τη διάρκεια μιας τακτικής ενημέρωσης Τύπου, ο αρχηγός του επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγός Tsao Chin-ping επιβεβαίωσε τις πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με ένα περιστατικό όπου ένας αμερικανικός πύραυλος MIM-104F (PAC-3) Patriot εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια άσκησης τις πρώτες πρωινές ώρες (15/8) πυροδοτήθηκε πρόωρα πριν φτάσει στο στόχο του.
Ο Τσάο σημείωσε ότι τόσο η Πολεμική Αεροπορία όσο και το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung Shan (NCSIST), το κορυφαίο ερευνητικό ίδρυμα του στρατού, διεξάγουν επί του παρόντος μια ενδελεχή έρευνα για να εξακριβώσουν την υποκείμενη αιτία πίσω από την απροσδόκητη έκρηξη.
Σύμφωνα με αναφορές, αυτό το περιστατικό σηματοδότησε την πρώτη περίπτωση κατά την οποία ένας πύραυλος Patriot που προμηθεύτηκε η Ταϊβάν από τις ΗΠΑ υπέστη πρόωρη έκρηξη πριν από την εμπλοκή του καθορισμένου στόχου στο πλαίσιο των δοκιμών βολής.
Οι Liberty Times με έδρα την Ταϊβάν ανέφεραν ότι ως αντίδραση στον αυξανόμενο στρατιωτικό εκφοβισμό της Κίνας, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας επέσπευσαν την αξιολόγηση διαφορετικών πυραυλικών συστημάτων.

Το χρονικό της αποτυχίας

Ειδικότερα, το πρωί της 15ης Αυγούστου, περίπου στις 6:30 π.μ., η στρατιωτική βάση Jiupeng επρόκειτο να πραγματοποιήσει μια δοκιμή πυραύλων με τον πύραυλο Patriot II.
Αυτή η εκδήλωση προσέλκυσε σημαντικό ενδιαφέρον από στρατιωτικούς ενθουσιώδεις που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τις ασκήσεις. Προς έκπληξή τους, ο πρώτος πύραυλος εξερράγη απροσδόκητα λίγο μετά την εκτόξευση, ένα ασυνήθιστο περιστατικό που πυροδότησε αμέσως ευρεία συζήτηση.
Ωστόσο, ο δεύτερος πύραυλος εξουδετέρωσε επιτυχώς τον καθορισμένο στόχο. Το βίντεο που καταγράφει το περιστατικό άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, απεικονίζοντας ξεκάθαρα την πρόωρη έκρηξη του πρώτου πυραύλου.
Τα αμυντικά συστήματα Patriot έχουν συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή πιο πρόσφατα, κυρίως για την αποτελεσματικότητά τους στην Ουκρανία έναντι των εισερχόμενων ρωσικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου του υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal.
Τον Ιανουάριο, εμφανίστηκαν αναφορές που έδειχναν την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων Patriot MIM-104F (PAC-3) κατά μήκος της βόρειας ακτογραμμής της Ταϊβάν.
Η Κίνα έχει επιδείξει αξιοσημείωτη επιφυλακτικότητα και σε αυτό το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας. Τον Μάιο, το Τόκιο ανέπτυξε επίσης ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot στο νησί Miyako, μια ενέργεια που συγκέντρωσε την κριτική από Κινέζους ειδικούς.
Εν τω μεταξύ, ο Κινέζος Υπουργός Άμυνας είπε στην 11η Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια ότι κάθε απόπειρα «παιχνιδιού με τη φωτιά». Με την πυροδότηση εντάσεων σχετικά με την Ταϊβάν και τα σχέδια χρήσης του νησιού για τον περιορισμό της Κίνας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.
«Το παιχνίδι με τη φωτιά σχετικά με το πρόβλημα της Ταϊβάν ή οι προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό της Κίνας είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», δήλωσε ο στρατηγός Li Shangfu.
«Το ζήτημα της Ταϊβάν είναι ένα εσωτερικό ζήτημα της ΛΔΚ [Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας], η οποία δεν ανέχεται εξωτερική παρέμβαση. Η επανένωση της Κίνας είναι [σύμφωνα με την] ιστορική τάση», πρόσθεσε ο Li Shangfu.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης