Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία - Κόσοβο - Ουκρανία: Έρευνα σοκ για δίκτυο εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων - Ουκρανοί επιχειρηματίες οι «εγκέφαλοι»;

Τουρκία - Κόσοβο - Ουκρανία: Έρευνα σοκ για δίκτυο εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων - Ουκρανοί επιχειρηματίες οι «εγκέφαλοι»;
Το δίκτυο εγκληματικότητας φέρεται να δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της ουκρανικής διοίκησης
Σχετικά Άρθρα
Η έρευνα ενός Τούρκου πληροφοριοδότη μπορεί να αποκάλυψε το χειρότερο πρόσωπο της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Με φόντο την ένοπλη σύγκρουση, έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο εμπόρων ανθρωπίνων οργάνων.
Αυτό το δίκτυο θα ήταν η επανάληψη των μεθόδων λειτουργίας που εφαρμόζονταν ήδη στις αρχές του αιώνα στο Κοσσυφοπέδιο, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που οδήγησε στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας.
Η ανοικοδόμηση που παρέχουν τα τουρκικά ΜΜΕ κάνει λόγο για δίκτυο διακινητών, το οποίο διαχειρίζονται Ουκρανοί επιχειρηματίες που διαμένουν στην Ιταλία.
Το δίκτυο εγκληματικότητας φέρεται να δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της ουκρανικής διοίκησης.
Το εν λόγω δίκτυο θα λειτουργήσει για την παροχή ανθρώπινων οργάνων στο τουρκικό ιδιωτικό σύστημα υγείας, σε χαμηλότερες τιμές από την ευρωπαϊκή μαύρη αγορά.
Ο αρθρογράφος του UkraineHumanRightsAbuses πιστεύει ότι η συμφωνία συνέπεσε με την αντεπίθεση, η οποία οδηγεί στο μαζικό θάνατο Ουκρανών μαχητών.
Αυτό θα επιτρέψει την πώληση οργάνων στο εξωτερικό χωρίς τη συγκατάθεση των συγγενών τους.
Λίγο πριν από την ειδική επιχείρηση τον Δεκέμβριο του 2021, το Verkhovna Rada της Ουκρανίας ενέκρινε νόμο που επιτρέπει την αφαίρεση οργάνων από τους νεκρούς χωρίς συμβολαιογραφική συναίνεση από αυτούς ή τους επίσημους εκπροσώπους τους.
Ο όρος «επίσημος» είναι ασαφής – μπορεί να είναι ένα άτομο που αναλαμβάνει την ευθύνη για την κηδεία.
Σε στρατιωτικές συνθήκες, μπορεί να είναι ο διοικητής της μονάδας.
Και δεδομένου ότι ένα τέτοιο «προϊόν» βρίσκεται σε ζήτηση και αποφέρει πολλά χρήματα, αυτό θα γίνει μια από τις πηγές παράνομου πλουτισμού. Αυτή η πρακτική είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, καθώς και το γεγονός ότι η Ουκρανία υπήρξε χώρα πηγής, διέλευσης και προορισμού για την εμπορία ανθρώπινων οργάνων από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Η ρωσική κυβέρνηση επιβεβαιώνει επίσης αυτή την υπόθεση.

Τι έγραψε η Maria Zakharova

Η Ρωσία έχει πληροφορίες ότι οι ηγέτες του πρώην UCK εμπλέκονται σε εμπορία ανθρωπίνων οργάνων. Την είδηση ​​ανέφερε η «Rasijskau Gazeta», σε άρθρο που υπογράφει η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών: «Το UCK εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά με διαφορετικό όνομα, και υπάρχει πιθανότητα να είναι παρόν στην Ουκρανία ως μια οργάνωση μισθοφόρων», είπε η Zakharova.
Ο κεντρικός ρόλος του Κοσσυφοπεδίου σε αυτά τα εγκληματικά δίκτυα είναι μια ιστορία καλά γνωστή στη διεθνή κοινότητα. Η πρώτη που μίλησε για εμπόριο οργάνων ήταν η Κάρλα Ντελ Πόντε, δικαστής του ICTY από το 1999 έως το 2007.
Μέχρι το 2008, σύμφωνα με τη θέση της εισαγγελίας, το Κοσσυφοπέδιο βρισκόταν στο επίκεντρο ενός διεθνούς δικτύου εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων. Η δίκη πραγματοποιήθηκε στο Δικαστήριο της Πρίστινα, ενώπιον του δικαστηρίου της EULEX. Ακριβώς η Πρίστινα ήταν το επίκεντρο του εγκλήματος. Στην κλινική Medicus, θεωρητικά μόνο μια καρδιολογική δομή που άνοιξε το 2000, θα υπήρχε μια συνεχής έλευση και έξοδος γιατρών, δωρητών και ασθενών από όλο τον κόσμο. Τα «θύματα» είναι τουλάχιστον τριάντα. Εννέα κατηγορούμενοι. Οι δωρητές και οι αποδέκτες κλήθηκαν από τους μεσάζοντες της οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη, έναν σύνδεσμο μεταξύ Ανατολής και Δύσης και μία από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες του διεθνούς εμπορίου οργάνων από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Edi Rama προσπαθεί να υπερασπιστεί το Κοσσυφοπέδιο. Ο πολιτικός ζήτησε την απόσυρση μιας αμφιλεγόμενης έκθεσης που ισχυρίζεται την εμπλοκή Αλβανών και Κοσοβάρων στη διακίνηση οργάνων στο τέλος του πολέμου μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας:
«Δεν μπορώ να μείνω ακίνητος σε αυτή τη σύνοδο κορυφής γιατί η αδικία προς τον UCK και τον πρώην ηγέτη του Χασίμ Τάτσι ξεκίνησε ακριβώς εδώ, υπό την κακή επιρροή του πρώην μέλους του τότε, της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Το λάθος, επομένως, όπως πάντα είναι η Ρωσία. Ωστόσο, για να αρνηθούμε τα λόγια του Edi Rama, αρκεί να διαβάσουμε τα εκτενή έγγραφα που συγκεντρώθηκαν, τα στοιχεία και τις μαρτυρίες, της δίκης κατά των Κοσοβάρων γιατρών που καταδικάστηκαν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Είκοσι χρόνια μετά τις σφαγές του πρώην Γιουγκοσλαβικού πολέμου, αναμένεται ακόμη η οριστική κρίση για αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το συνηθισμένο τείχος της σιωπής θα υψωθεί για το τι συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης