Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θεμέλιο για έναν ελεύθερο και δίκαιο κόσμο οι BRICS – Χάνουν επαφή με την πραγματικότητα οι ΗΠΑ

Θεμέλιο για έναν ελεύθερο και δίκαιο κόσμο οι BRICS – Χάνουν επαφή με την πραγματικότητα οι ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να κυριαρχούν στον πλανήτη και διατηρούν το αποκλειστικό δικαίωμα να επιβλέπουν και να τιμωρούν υποστήριξε ο Naryshkin επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών
Σχετικά Άρθρα
Ως ένα ακόμα τούβλο στα θεμέλια για έναν ελεύθερο και δίκαιο κόσμο χαρακτήρισε τους BRICS ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, Sergei Naryshkin, κάνοντας λογοπαίγνιο με τα αρχικά των BRICS, λέξη που στα αγγλικά σημαίνει «τούβλο».
«Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες όσον αφορά τη διαμόρφωση μιας δίκαιης και δημοκρατικής αρχιτεκτονικής διεθνών σχέσεων.
Μια τέτοια δομή είναι οι BRICS.
Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο ότι από τη συντομογραφία αυτή σχηματίζεται η λέξη «brics» είπε μιλώντας στη Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια.
Όπως είπε, οι BRICS είναι «πραγματικά τούβλα στα θεμέλια ενός πραγματικά ελεύθερου και ίσου κόσμου», τονίζοντας ότι «σύντομα θα προστεθούν νέα τούβλα ή πόλοι σε αυτά».
«Η οικοδόμηση της πολυπολικότητας θα αναπτυχθεί και θα ενισχυθεί, προστατεύοντας παράλληλα τα δικαιώματα των λαών όσον αφορά την κυριαρχία και την ταυτότητα τους, και αναπτύσσοντας μια πραγματική οικονομία.
Κανένα «θηρίο» στον κόσμο δεν θα μπορέσει να καταστρέψει αυτό το οικοδόμημα» υποστήριξε ο Naryshkin, συνεχίζοντας το παιχνίδι των λέξεων

Οι ΗΠΑ χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Naryshkin, οι ΗΠΑ απομονώνονται από την πραγματικότητα.
«Ίσως το κύριο πρόβλημα της Ουάσιγκτον να είναι η ταχέως αυξανόμενη απομόνωσή της από την πραγματικότητα.
Η αμερικανική ελίτ έχει ζήσει εδώ και πολύ καιρό σε έναν κόσμο του ουράνιου τόξου.
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να κυριαρχούν στον πλανήτη και διατηρούν το αποκλειστικό δικαίωμα να επιβλέπουν και να τιμωρούν» υποστήριξε ο Naryshkin, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να αναγκάσουν άλλα κράτη να πιστέψουν σε κάτι, που ούτε οι ίδιες δεν πιστεύουν.
«Η υποκρισία και ο κυνισμός δεν συνάδουν με την ηθική ηγεσία, ιδιαίτερα με τον μεσσιανισμό» υπογράμμισε ο Naryshkin, τονίζοντας πως αυξάνεται παγκοσμίως ο κίνδυνος για απρόβλεπτες καταστάσεις εξαιτίας της καταστροφικής επιθετικότητας των ΗΠΑ στους θεμελιώδεις κανόνες της ανθρώπινης ηθικής, του διεθνούς δικαίου και της θρησκευτικής αλήθειας.

Βάφτισαν έγκλημα τη διάσωση παιδιών

Ο Naryshkin έβαλε και κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, υποστηρίζοντας πως βάφτισε έγκλημα πολέμου, τη διάσωση παιδιών από το πεδίο των μαχών από τη Ρωσία.
«Το ΔΠΔ είναι τόσο αναστατωμένο που αποκαλεί έγκλημα τη διάσωση παιδιών από την εμπόλεμη ζώνη, ενώ δεν παρατηρεί τη δολοφονία παιδιών στο Donbass που έπεσαν θύματα των βομβαρδισμών Ουκρανών νεοναζί» υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Όπως είπε, από το 2014 έως την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 4.374 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 91 παιδιά, είχαν πεθάνει μόνο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
«Και σε αυτό δεν αντέδρασε ούτε μία δυτική δομή», τόνισε ο Naryshkin, κάνοντας λόγο για μεροληψία της Δικαιοσύνης της Δύσης.

Να κοιτάξουν στα σύνορα τους με το Μεξικό

«Το λεγόμενο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει μετατραπεί εδώ και πολύ καιρό σε κουκούλα για την τιμωρία ηγετών, κυρίως αφρικανικών χωρών, που θεωρούνται απαράδεκτοι στη συλλογική Δύση» είπε ο Naryshkin, τονίζοντας πως εάν «ο Λευκός Οίκος ανησυχεί τόσο πολύ για την τύχη των παιδιών, τότε γιατί να μην στρέψει τα μάτια του προς τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού;»
«Εκεί, ως αποτέλεσμα της μεταναστευτικής κρίσης, 85.000 παιδιά αναφέρονται ως αγνοούμενα» υπογράμμισε ο Naryshkin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης