Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αύξηση επιτοκίων κατά 350 μονάδες βάσης, στο 12% - Ενισχύεται το ρούβλι

Ρωσία: Αύξηση επιτοκίων κατά 350 μονάδες βάσης, στο 12% - Ενισχύεται το ρούβλι
Το Κρεμλίνο κατηγορεί για την πτώση του νομίσματος και την επιτάχυνση του πληθωρισμού τη «χαλαρή νομισματική πολιτική»
Σχετικά Άρθρα
Σε αύξηση των επιτοκίων κατά 350 μονάδες βάσης προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, κατά τη σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση μετά την υποτίμηση του ρωσικού νομίσματος.
Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα της χώρας αύξησε τα επιτόκια στο 12%, καθώς η Μόσχα προσπαθεί να σταματήσει την ταχεία υποτίμηση εθνικού της νομίσματος.

Η κατρακύλα για το ρούβλι

Το ρούβλι κατρακύλησε κοντά στα 102 ανά δολάριο τη Δευτέρα, καθώς ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Vladimir Putin, Maxim Oreshkin, έγραψε ένα άρθρο στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, στο οποίο κατηγορούσε για την πτώση του νομίσματος και την επιτάχυνση του πληθωρισμού τη «χαλαρή νομισματική πολιτική».
Στη συνέχεια, η Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίαση για σήμερα προκειμένου να επανεκτιμήσει το βασικό της επιτόκιο, το οποίο προηγουμένως βρισκόταν στο 8,5%.
Το ρούβλι ενισχύθηκε νωρίς την Τρίτη (15/8/2023), καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν σε μια σημαντική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα, και διαπραγματευόταν λίγο κάτω από τα 96 ανά δολάριο νωρίς το πρωί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης