Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καίγεται η νότια Γαλλία – Απομακρύνθηκαν 3.000 άτομα, τραυματίστηκαν ελαφρά 15 πυροσβέστες

Καίγεται η νότια Γαλλία – Απομακρύνθηκαν 3.000 άτομα, τραυματίστηκαν ελαφρά 15 πυροσβέστες
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, όμως 17 πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά
Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στη νότια Γαλλία, προκειμένου να οριοθετηθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το προηγούμενο 24ωρο σε τρεις κοινότητες, τη Saint-Andre, τη Sorede και την Argeles-sur-Mer.
Μάλιστα, απομακρύνθηκαν 3.000 και πλέον άνθρωποι από 4 κατασκηνώσεις, σύμφωνα με την πυροσβεστική και τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε «λίγο μετά τις 17:00»(τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα 14/8 στα Ανατολικά Πυρηναία, νομό που γειτονεύει με την Ισπανία και έχει εξαπλωθεί σε 4.800 στρέμματα σε περιαστική ζώνη με μεγάλη συγκέντρωση τουριστών.
Από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά επιχειρούν 430 πυροσβέστες, αλλά και από αέρος συνέδραμαν 8 Canadair, 3 Dash και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα, τα οποία ξεκίνησαν εκ νέου το πρωί (14/8) τις ρίψεις.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, όμως 17 πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά.
Σημειώνεται ότι τα Ανατολικά Πυρηναία είναι η περιοχή της Γαλλίας που πλήττεται περισσότερο από την ξηρασία.
Ο δήμαρχος της Saint-Andre, Samuel Moli, χαρακτήρισε την κατάσταση «καταστροφική», δηλώνοντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu Roussillon πως «είμαστε αντιμέτωποι με πυρκαγιά (έντασης) που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ». Ο ίδιος έκανε λόγο για «πολλές ζημιές» που θα αποτιμηθούν.
Ο δήμαρχος της Argeles, Antoine Parra, ανέφερε ότι η φωτιά είναι «πολύ δύσκολο να ελεγχθεί», «κατασκήνωση κάηκε εντελώς» και «κόσμος έχασε τα σπίτια του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης