Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν μαζικά Lviv, Volyn και δυτική Ουκρανία – Τρεις νεκροί

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν μαζικά Lviv, Volyn και δυτική Ουκρανία – Τρεις νεκροί
Ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως αυτή ήταν η μεγαλύτερη επίθεση που έχει γίνει στο Lviv από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας
Σε μια μαζική πυραυλική επίθεση στη δυτική Ουκρανία και συγκεκριμένα σε Lviv και Volyn προχώρησαν τα ξημερώματα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, πλήττοντας αρκετά κτήρια και προκαλώντας μέχρι στιγμής τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.
Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι αρκετά κτήρια στο Lviv υπέστησαν ζημιές, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο ούτε το μέγεθος της επίθεσης ούτε η έκταση των ζημιών.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι αρχές του Lviv έδωσαν εντολή σε κατοίκους να εκκενώσουν μια πολυκατοικία, όπου ξέσπασε φωτιά.
Την ίδια στιγμή ο κυβερνήτης της περιοχής του Volyn, Yurii Pohuliaiko υποστήριξε πως τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων στην πόλη Lutsk, ενώ ο κυβερνήτης του Lviv, Maxim Kozitsk έκανε λόγο για πολλούς ρωσικούς πυραύλους.
Ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως αυτή ήταν η μεγαλύτερη επίθεση που έχει γίνει στο Lviv – βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία – από τότε που άρχισε η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης