Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πολιτική Biden προκαλεί την κατάρρευση της Ουκρανίας - Bolton (ΗΠΑ): Δεν κάνουμε τα πάντα - Πιο σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία

Η πολιτική Biden προκαλεί την κατάρρευση της Ουκρανίας - Bolton (ΗΠΑ): Δεν κάνουμε τα πάντα - Πιο σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία
Ο πρόεδρος Biden να αρχίσει να εργάζεται δυναμικά για τη νίκη της Ουκρανίας ζητά ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Πυρά στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden για την πολιτική που εφαρμόζει στο ουκρανικό εξαπολύει ο John Bolton, πρώην σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφάλειας επί προεδρίας Donald Trump, υποστηρίζοντας πως η στάση των ΗΠΑ επιφέρει την αργή κατάρρευση της Ουκρανίας.
Σε άρθρο του στη Wall Street Journal, ο Bolton επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν κάνουν τα πάντα για την Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι έχουν δεσμεύσει ποσά άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και των όπλων που διαρκώς στέλνουν στο Κίεβο.

Αφύπνιση για τις ΗΠΑ η αποτυχημένη αντεπίθεση

«Οι επιθετικές αποτυχίες της Ουκρανίας και οι αμυντικές επιτυχίες της Ρωσίας μοιράζονται μια κοινή αιτία: την αργή, παραπαίουσα, μη στρατηγική παροχή στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση», αναφέρει ο Bolton, ο οποίος αναγνωρίζει πως η αντεπίθεση των Ουκρανών «δεν έχει την πρόοδο που είχαν προβλέψει ορισμένοι υποστηρικτές» και ότι αυτό πρέπει να χρησιμεύσει ως κάλεσμα «αφύπνισης» για την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Λάθος πολιτική

Σύμφωνα με τον Bolton, το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η Ουάσινγκτον δεν κάνει τα πάντα για την Ουκρανία.
«Η αδυναμία επίτευξης μεγάλης προόδου είναι το φυσικό αποτέλεσμα μιας στρατηγικής των ΗΠΑ που στοχεύει μόνο στην αποτροπή της ρωσικής κατάκτησης» αναφέρει ο Bolton, ο οποίος καλεί τον Biden να αρχίσει «να εργάζεται δυναμικά για τη νίκη της Ουκρανίας».
Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει πως η σημερινή πολιτική έχει ως αποτέλεσμα η αποστολή των μαχητικών F-16 να καθυστερεί και να αναμένεται για το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν η προηγούμενη εκτίμηση ήταν για παράδοση έως τα τέλη του 2023, τη στιγμή που καθυστερήσεις υπάρχουν ακόμα και για την εκπαίδευση των πρώτων έξι Ουκρανών πιλότων.

Η Δύση φοβάται και διστάζει

«Οι συνεχείς συζητήσεις σχετικά με το εάν θα προμηθεύσουμε αυτό ή εκείνο το οπλικό σύστημα, ο διαρκής φόβος ότι η Ρωσία θα κλιμακώσει τον πόλεμο κατά του ΝΑΤΟ και οι κατά καιρούς πυρηνικές απειλές του Κρεμλίνου έχουν προκαλέσει μια παράλυση στις πρωτεύουσες της Δύσης.
Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο υπό την πρωθυπουργία του Boris Johnson δεν πτοήθηκε, το ΝΑΤΟ φαινόταν απρόθυμο να υλοποιήσει τη δέσμευση του για την πλήρη αποκατάσταση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας» επισημαίνει ο Bolton, ο οποίος φαίνεται να σηκώνει τους ώμους στην προοπτική της κλιμάκωσης σε καταστροφικό πυρηνικό πόλεμο.

Περισσότερες κυρώσεις

Σε αυτό το πλαίσιο ο Bolton ζητά να υπάρξουν περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να κλιμακωθεί ο οικονομικός πόλεμος στη Μόσχα.
«Η Δύση και ιδιαίτερα η Ουάσινγκτον, πρέπει να επανεξετάσει ριζικά την πολιτική κυρώσεων.
Οι θεωρίες σχετικά με την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο έχουν αποτύχει.
Οι κυρώσεις της Δύσης γενικά παραμένουν αποσπασματικές και κυρίως μη εφαρμόσιμες» λέει ο Bolton, υποστηρίζοντας πως αυτά τα «ελαττώματα» δεν περιορίζονται μόνο στη σύγκρουση στην Ουκρανία και ότι θα πρέπει να ωθήσουν το ΝΑΤΟ να επανεξετάσει θεσμικά τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλει τα διάφορα μέτρα.
«Το να ανακοινώνεις κυρώσεις είναι καλές δημόσιες σχέσεις, αλλά η επιβολή τους είναι μια σκληρή, κουραστική διαδικασία…
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους χρειάζονται μια μαζική αναθεώρηση και αναβάθμιση των μέσων, των διαδικασιών και του προσωπικού επιβολής των κυρώσεων» αναφέρει ο Bolton.
Πάντως, πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αμερικάνοι αρχίζουν σταδιακά να στρέφονται κατά της εμπλοκής των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας και ίσως αυτό το κείμενο – παρέμβαση του Bolton να θέλει να ανατρέψει αυτή την κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί στην αμερικανική κοινή γνώμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης