Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Evan Gershkovich: Ο δημοσιογράφος που κρατείται στη Ρωσία είναι "καλά στην υγεία του", δηλώνει η πρεσβευτής Tracy

ΗΠΑ - Evan Gershkovich: Ο δημοσιογράφος που κρατείται στη Ρωσία είναι
Ο Gershkovich είναι ο πρώτος Αμερικανός δημοσιογράφος που συνελήφθη στη Ρωσία για κατασκοπεία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης
Ο Evan Gershkovich, δημοσιογράφος της Wall Street Journal που κρατείται στη Ρωσία από τα τέλη Μαρτίου, δέχθηκε σήμερα την τρίτη επίσκεψή του από την πρεσβευτή στη Μόσχα, η οποία διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία του.
Η Lynne M. Tracy πήγε στη φυλακή Λεφόρτοβο της Μόσχας, έναν και πλέον μήνα μετά τη δεύτερη επίσκεψή της, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
"Η πρεσβευτής Tracy είπε ότι ο Evan εξακολουθεί να είναι καλά στην υγεία του και παραμένει ακμαίος παρά τις συνθήκες", δήλωσε ένας εκπρόσωπος.
Ο Gershkovich, ο οποίος εργάστηκε επίσης για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι ο πρώτος Αμερικανός δημοσιογράφος που συνελήφθη στη Ρωσία για κατασκοπεία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Συνελήφθη κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ στα Ουράλια στις 29 Μαρτίου.
Ο Gershkovich δεν είχε πρόσβαση στο προξενείο μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.
Η σύλληψή του εντάσσεται στο πλαίσιο των σοβαρών διπλωματικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, όπου η Ουάσινγκτον υποστηρίζει στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο απέναντι στη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης