Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα στέλνει ηχηρό μήνυμα: Επίσκεψη του υπουργού άμυνας σε Ρωσία και Λευκορωσία - Θα παραστεί στη διάσκεψη της Μόσχας

Η Κίνα στέλνει ηχηρό μήνυμα: Επίσκεψη του υπουργού άμυνας σε Ρωσία και Λευκορωσία - Θα παραστεί στη διάσκεψη της Μόσχας
Ο Li αναχώρησε σήμερα (14/8) για το εξαήμερο ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τοποθετηθεί στη Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια και θα συναντήσει ομολόγους του από τη Ρωσία και άλλα έθνη
​Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Li Shangfu επισκέπτεται τη Ρωσία και τη Λευκορωσία σε ένδειξη υποστήριξης, την στιγμή που η Δύση προσπαθεί ατυχώς να απομονώσει τους δύο συμμάχους σχετικά με το ζήτημα της κρίσης στην Ουκρανία.
Πιο συγκεκριμένα ο Li αναχώρησε σήμερα (14/8) για το εξαήμερο ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τοποθετηθεί στη Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια και θα συναντήσει ομολόγους του από τη Ρωσία και άλλα έθνη, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Κίνας στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο Τύπου, συνταγματάρχη Wu Qian.
Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov πρόκειται να μιλήσει στη διάσκεψη με θέμα «οι χώρες της πλειοψηφίας του κόσμου αναζητούν τρόπους ανάπτυξης εκτός δυτικών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης πολυμερών ενώσεων νέου τύπου», σύμφωνα με το TASS.
Στη διάσκεψη θα παραστούν εκπρόσωποι περίπου 100 χωρών και διεθνών οργανισμών που έχουν προσκληθεί επισήμως από την Ρωσική Ομοσπονδία.
«Θα συζητήσουν διάφορες πτυχές της ασφάλειας στο πλαίσιο της εγκαθίδρυσης μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, τρόπους αποκατάστασης της εποικοδομητικής διεθνούς συνεργασίας δεδομέωνων των επιθετικών διεκδικήσεων των ευρωατλαντικών ελίτ για παγκόσμια κυριαρχία», ανέφερε το TASS, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σχολιάζοντας την σχετική πρόκληση από τη Ρωσία, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Wang δήλωσε ότι οι Κινέζοι και Ρώσοι ηγέτες «διατήρησαν στρατηγική επικοινωνία με διαφορετικούς τρόπους για διάφορα θέματα».
«Οι δύο πλευρές είχαν τακτικές ανταλλαγές απόψεων υψηλού επιπέδου για εκτενή θέματα, συμπεριλαμβανομένης της διμερούς συνεργασίας και θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος», τόνισε ο Wang απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών.
«Οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να προωθούν τη συνολική στρατηγική συνεργασία Κίνας-Ρωσίας στη νέα εποχή», συμπλήρωσε.
Αυτή ήταν μια προφανής αναφορά σε μια κοινή δήλωση που εξέδωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin και ο Κινέζος ομόλογός του, Xi, στο Πεκίνο πέρυσι λίγο πριν από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο , κατά την οποία διακήρυξαν μια «χωρίς όρια φιλία».
Ο ίδιος ο Xi, εντωμεταξύ, είχε επισκεφθεί τη Μόσχα τον Μάρτιο, στέλνοντας ένα μήνυμα στους δυτικούς ηγέτες ότι οι προσπάθειές τους να απομονώσουν τη Μόσχα λόγω των μαχών στην Ουκρανία απέτυχαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης