Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο και δίκη για την ελεγκτική εταιρεία της ελληνικής Akazoo από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

Πρόστιμο και δίκη για την ελεγκτική εταιρεία της ελληνικής Akazoo από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ
Η ελεγκτική εταιρεία «Crowe» δέχθηκε πρόστιμο από την SEC καθώς δεν εντόπισε την «απάτη» στα στοιχεία που δήλωνε η Akazoo
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) επέβαλε πρόστιμο ύψους 750.000 χιλιάδων δολαρίων στην ελεγχτική εταιρεία Crowe βρετανικών συμφερόντων καθώς και στον Διευθύνοντα Σύμβουλό της Nigel Bostock, για ελλιπή έλεγχο στην ελληνική εταιρεία streaming μουσικής «Akazoo» που ήταν εισηγμένη στον Nasdaq.
Κατά την εξαγορά της από την Modern Media, το 2019, η Akazoo δήλωνε πως είχε περίπου 40 εκατομμύρια χρήστες και 120 εκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα.
Όμως στην πραγματικότητα η Akazoo δεν είχε κανένα χρήστη που να πληρώνει συνδρομή, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times.
Το πρόστιμο στην Crowe Uk από την SEC έγκειται ακριβώς στο ότι η ελεγκτική δεν κατάφερε να διακριβώσει πως η ελληνική εταιρεία παρουσίαζε πλαστές συμφωνίες, που τις απέφεραν 55 εκ. δολάρια κατά την τριετία που ήταν εισηγμένη στο Nasdaq.
«Η αποτυχία της Crowe UK να ελέγξει με τον δέοντα τρόπο την Akazoo συνέβαλε στον αέρα νομιμότητας που επέτρεψε στην Akazoo να γίνει εισηγμένη εταιρεία» δήλωσε σχετικά αξιωματούχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι η SEC θα συνεχίσει να καθιστά υπόλογους τους «φύλακες» που οι επαγγελματικές τους αποτυχίες επιτρέπουν να διαπράττονται οικονομικές απάτες στα χρηματιστήρια.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της SEC στην Crowe UK επιβλήθηκε πρόστιμο 750.000 δολαρίων, ενώ της αφαιρέθηκε η δυνατότητα να ασκεί έλεγχο σε εταιρείες που είναι εισηγμένες σε χρηματιστήριο στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης